На северната Земјина полутопка денес почнува есента
➢ Актуелно (22.09.2020)
👁 Прочитано: 651На северната Земјина полутопка денес почнува есента

Есента почнува денес во 15.30 часот кога настапува рамноденица, после што, деновите стануваат пократки.

Во исто време за жителите на јужната Земјина полутопка, почнува пролетта.

Есента трае 90 дена до 21 декември кога почнува зимата.


Во услови на живеење и работење со пандемијата на светско ниво, предизвикана од КОВИД-19, и во овие денови од есента, да ги почитуваме протоколите и препораките од здравствените власти за заштита на личното здравје и здравјето на сите околу нас.

Служба за информирање при Комората