ЕДЕН РЕГИОН
ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Управен одбор на Комората
   

Согласно Статутот на Стопанската комора на Македонија, членовите на Управниот Одбор на Стопанската комора на Македонија се избираат од фирмите-членови на Комората. Нивниот избор го врши Собранието на Комората.  

Претседател на Управниот одбор, по функција, е претседателот на Стопанската комора на Македонија.

На  седница на Собранието на Комората,  се избрани членовите на Управниот одбор за мандатниот период 2015-2020 година.

Членови на Управниот одбор:

●   Александар Гечев, ИГМ ТРЕЈД, Кавадарци

●   Александар Чадиковски, ТГС ТЕХНИЧКИ ГАСОВИ, Скопје

●   Благој Христов, МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ, Скопје

●   Глигор Цветанов, МАКПРОГРЕС, Виница

●   Гоце Вангеловски, КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ ДРУШТВО ЗА НЕЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ, Скопје

●   д-р Владимир Ефтимоски, СТОПАНСКА БАНКА АД БИТОЛА, Битола

●   Д-р Игор Гиевски, ЕВН МАКЕДОНИЈА АД, Скопје

●   д-р Маја Стевкова Штериева, КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ, Скопје

●   Д-р Ристо Јаневски, ОКТА, Скопје

●   Драги Милошевски, КИРО Д. ДАНДАРО, Битола

●   Ѓорѓи Петрушев, МЛЕКАРА АД БИТОЛА, Битола

●   Зоран Милковски, ГРАНИТ, Скопје

●   Иван Бановски, МАКСТИЛ, Скопје

●   Иван Петровски, ФЕРШПЕД, Скопје

●   Игор Лештар, СЕАВУС, Скопје

●   Ирена Јакимовска, КОМФИ АНГЕЛ, Прилеп

●   Јанинка Чупарковска, КОЖУВЧАНКА, Кавадарци

●   Јован Дабевски, МЛЕКАРА ЗДРАВЈЕ РАДОВО, Скопје

●   Катерина Бошевска, ЕОС МАТРИКС, Скопје

●   Ламбро Патче, ПИВАРА СКОПЈЕ, Скопје

●   Љупчо Манџуков, Оаза Угостителство и Трговија, Штип

●   м-р Анатол Кутревски, ПЕКАБЕСКО, Скопје

●   М-р Герасим Ванчев, СЕМОС, Скопје

●   м-р Горан Антевски, РАДЕ КОНЧАР ТЕП, Скопје

●   М-р Златко Леов, ЛЕОВ КОМПАНИ, Велес

●   Мусадик Рустеми, ЈУГОХРОМ АЛЗАР, Тетово

●   Никола Деребанов, ПЕРМИНДЕКС, Градско

●   Николајчо Николов, БУЧИМ, Радовиш

●   Олег Телној, САСА, Македонска Каменица

●   Ремзи Абдулаи, ВАРДАР ДОЛОМИТ, Гостивар

●   Сашко Самарџиоски, ПРИЛЕПСКА ПИВАРНИЦА, Прилеп

●   Турхан Адеми, ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ, Скопје


Контакт лице: Д-р Елена Милевска Штрбевска
Телефон: ++ 389 2 3244023, M. 071 831 024
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: elenam@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје