Семинар 08.07.2020 ОПТИМИЗАЦИЈА НА ВЕБ-САЈТ ЗА „ОНЛАЈН“-ПРЕБАРУВАЧИ, СО ЦЕЛ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ВАШЕТО ПРИСУСТВО НА ИНТЕРНЕТ (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO)

„oнлајн“-семинар 10:00-13:30

Во период на брз развој на технологијата, дигиталната трансформација на компаниите станува задолжителна. Тука спаѓа креирање на SEO-стратегија и оптимизација на Вашиот веб-сајт за пребарувачи. Знаењето како да се оптимизира Вашиот веб-сајт со цел подобро рангирање на кој било пребарувач е од есенцијална важност за равојот на Вашиот бизнис.

На овој „онлајн“-семинар ќе се стекнете со основните знаења кои Ви се потребни за оптимизирање на Вашиот компаниски веб-сајт. Ќе адресираме неколку прашања кои ќе Ви помогнат да ја формирате целосната слика за тоа што е SEO и зошто Ви е потребно, како: 
- Што се тоа кратки и долги клучни зборови? 
- Како да направите истражување на клучни зборови и како да ги искористите правилно во рамките   на содржината на Вашиот веб-сајт? 
- Што е потребно за да се направи SЕО-евалуација на веб-сајт и како правилно да ги анализирате корисниците кои го посетуваат Вашиот сајт? 

За кого е наменет овој семинар?

Овој семинар е наменет за претставници на маркетинг секторот во компаниите, како и за сите сопственици на бизниси кои сакаат подобро да разберат како да го оптимизираат својот веб-сајт независно од индустријата од која доаѓаат, со цел рангирање помеѓу првите резултати на пребарувачите како Google. 

ПРОГРАМА 

I. Основи на SEO:
   • Главни SЕО-компоненти;
   • Кратки и долги клучни зборови;
   • Истражување на клучни зборови;
   • Користење на клучни зборови во содржина на веб-сајт;

II. ВТОР ДЕЛ: SЕО-оптимизација на веб-сајт:
  • Оптимизација на содржината на сајтот;
  • Oптимизација на содржината вон сајтот;
  • Техничка оптимизација;

III. ТРЕТ ДЕЛ: Мерење на SEO-перформанс:
   • Креирање на SEO-евалуација на веб-сајт;
   • Анализирање на  traffic sources;
   • Усогласување на SEO и бизнис целите.

Предавач:   

- Симона Костовска, оперативен директор и акаунт менаџер во „Vrootok  Marketing & Consulting“. Таа е сертицифиран ментор и предавач на програмите за Дигитален маркетинг на „Galeksia“. Инженер по струка, со страст за дигитален маркетинг, Симона има креирано над 50 успешни дигитални маркетинг стратегии кои генерираат раст на бизнисите на клиентите на „Vrootok“ низ целиот свет, а своето знаење го пренесува преку програмите на „Galeksia“. Дополнително, таа ќе ви помогне да размислувате надвор од кутијата при креирањето на содржина за Вашиот веб-сајт.

За сите учесници ќе биде обезбедено:    

- упатства за приклучување на „онлајн“-семинарот;
- работни материјали во електронска верзија и
- e-сертификат за учество на семинарот.    

Сите заинтересирани за учество на овoj „онлајн“-семинар можат да се пријават најдоцна до 3.7.2020 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

м-р Анита Митревска
++ 389 2 3244057

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Конференција, 27.09.2020
ИЗВОЗНА СТРАТЕГИЈА ЗА ПОГОЛЕМА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ НА ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ
Семинар, 29.09.2020
ИНТЕРНИ АУДИТОРИ НА СИСТЕМ МЕНАЏМЕНТ
Семинар, 01.10.2020
ОСНОВИ НА AutoCAD
Семинар, 06.10.2020
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ
Online Бизнис средби, 08.10.2020
за учество на „виртуелен“- он-лине брокерски настан - The VIRTUAL BROKERAGE EVENT - INNOVATION VILLAGE 2020- VBE-IV2020
Саем, 14.10.2020
Меѓународен „онлајн“ индустриски саем „ТеМЕкс“
Семинар, 14.10.2020
ИЗГОТВУВАЊЕ НА ПЛАН И ЛИСТА НА АРХИВСКИ ЗНАЦИ СО РОКОВИ НА ЧУВАЊЕ, ИЗБОР НА КОМИСИЈА ЗА НЕГОВО ИЗГОТВУВАЊЕ, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ПОПИС НА ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕКОВНА 2021 ГОДИНА ВО ПРЕДВИДЕН ЗАКОНСКИ РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ДО ДРЖАВЕН АРХИВ НА РСМ
Семинар, 15.10.2020
ВРШЕЊЕ ВИДЕО НАДЗОР СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ И ПРЕКРШОЧНИ ОДРЕДБИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ИСТИОТ
Саем, 16.10.2020
„CII AGRO & FOOD TECH“- ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН САЕМ ЗА ХРАНА И АГРОКУЛТУРА -ИНДИЈА 2020
Саем, 21.10.2020
Саем за директни бизнис средби „Братислава 2020“
Семинар, 30.10.2020
ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“