Online Бизнис средби 19.03.2020 - 20.03.2020 Меѓународни деловни средби - ЕЕН, 19-20 март 2020 година, во Кочаели, Турција

Кочаели, Турција


   

ПОКАНА  
Меѓународни деловни средби
https://co-matching2020.b2match.io
        19-20 март 2020 година, Кочаели, Турција

Стопанската комора на Македонија, заедно со Стопанската комора на Кочаели и Европската мрежа на претприемачи (ЕЕН), ве покануваат да учествувате на Меѓународните деловни средби, што ќе се одржат на 19-20 март 2020 година, во Кочаели, Турција.

Меѓународните деловни средби се дел од концептот на вмрежување на заинтересирани клиенти кои сакаат да остварат директни средби со претставниците на водечките претходно избрани компании во Кочаели, нудејќи им можност на учесниците од прва рака да го набљудуваат деловното опкружување и работење на компаниите на првиот ден од средбите.

На вториот ден од средбите, учесниците од различни компании ќе имаат можност да остварат деловни средби во Меѓународниот изложбен центар во Кочаели.

Учесниците на Меѓународните деловни средби ќе имаат можност да се запознаат со најновите технологии и идни трендови во областа на: машини; метали и обработка на метали; пластика и гума; автомобилска индустрија; хемија; материјали за градба и градежништво; енергија; електроника; храна; туризам; недвижнини и сл.

Како услуги вклучени се:
- деловни состаноци;
- помош пред, за време и по настанот;
- локални трансфери до местото на одржување на состаноците;
- превод (од англиски на турски и обратно);
- бесплатно сместување за еден претставник од секоја компанија.

Трошоците за сместување (3 ноќевања во хотел со 5 ѕвезди) ќе бидат покриени од страна на турското Министерство за трговија на само еден учесник од компанија. Учесниците своите барања ги поднесуваат до Стопанската комора на Македонија и до турскиот комерцијален аташе во нашата земја. Учеството е бесплатно.

 Во прилог се програмата и дополнителните информации за настанот, а следниот линк ве води директно на веб-страната на настанот каде можете електронски да се регистрирате: https://co-matching2020.b2match.io, најдоцна до 28.02.2020 година.
 
Успешното пријавување и регистрирање на деловните средби е предуслов за учество на овој настан.

Агенда на настанот

Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Работилница, 09.07.2020
ПРАВА И ОБВРСКИ ПРИ ВРШЕЊЕ НА РАБОТА ДОМА И НАДЗОР ОД ИНСПЕКЦИЈАТА НА ТРУДОТ ВРЗ РАБОТНИТЕ ОДНОСИ
Тренинг обука, 10.07.2020
Следење на задоволството на клиентите и постапување по приговори преку стандардот ISO 10002:2018 МЕНАЏМЕНТ ЗА КВАЛИТЕТ
Семинар, 13.07.2020
ПРОМЕНЕТИТЕ ОКОЛНОСТИ КАКО ОСНОВ ЗА РАСКИНУВАЊЕ ИЛИ ИЗМЕНА НА ДОГОВОРИТЕ СКЛУЧЕНИ ПОМЕЃУ ДЕЛОВНИТЕ СУБЈЕКТИ
Семинар, 10.09.2020
ОРГАНИЗАЦИЈА И РЕАЛИЗАЦИЈА, НА РАБОТЕЊЕТО ВО ПИСАРНИЦАТА, УПРАВУВАЊЕ СО СПИСИТЕ И АКТИТЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО ПОТРЕБИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА
Конференција, 16.09.2020
КОНФЕРЕНЦИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - ЕЕН, 16-18 септември 2020 година, во Сараево, Босна и Херцеговина
Семинар, 18.09.2020
Практична примена на Ексел (формули, функции, пивот табели и контролни табли) со примери во магацинското работење
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“