Гигантот „Нидека“ планира инвестиција од 100 милиони евра во Нови Сад
👁 Прочитано: 296Гигантот „Нидека“ планира инвестиција од 100 милиони евра во Нови Сад

Јапонската компанија „Нидека“ која е гигант во  производство на компоненти во автомобилската индустрија  изврши скенирање на теренот и условите и сериозно пристапи кон можноста за отворање нова фабрика во Нови Сад. При посетата на Нови Сад, претседателот на корпорацијата „Нидека“, господинот Јун Секија, изјави дека компанијата е заинтересирана за вложување во Србија. Компанијата планира инвестицијата да изнесува повеќе од 100 милиони евра и да отвори  повеќе стотини работни места.

Служба за информирање при Комората