Во услови на криза раст од 17,4 % на нето добивката на фабриката MANN + HUMMEL BA во Босански Тешањ

Во услови на криза раст од 17,4 % на нето добивката на фабриката  MANN + HUMMEL BA во Босански Тешањ

 Босанскиот производител на филтри за автомобилска индустрија Mann + Hummel BA  со производствен погон во градот Тешањ во Босна и Херцеговина кој е снабдувач на опрема за меѓународните автомобилски и машински производители, оствари раст на нето-добивка за 17,4% во првата половина на 2020 година односно 2,6 милиони долари / 2,2 милиони евра.

Својот оперативен приход го зголеми за 9% годишно во период од шест месеци сметано до јуни 2020 година, додека трошоците  им се зголемија за 6,3% 

Служба за информирање при Комората