25.06.2020, ПОРАКА ОД ...
Една година СОЦДАД, потврда за Царинската управа и нивната посветеност на патот на дигитализацијата
Со трансферирањето од Системот за обработка на царински декларации АСИКУДА во новиот Систем за обработка на царински декларации и акцизни документи – СОЦДАД, Царинската Управа на РСМ уште еднаш ја потврди својата заложба дека со воведување на новини ...
27.05.2020, ПОРАКА ОД ...
ЗБОГУМ НА ОПШТОТО ДОБРЕДОЈДЕ ЗА ПОЕДИНЕЧНОТО
Комора на иднината кон која се стремиме подразбира прост и едноставен механизам во функција на беспрекорен сервис на компаниите за кои постоимеВо некое од сатиричните списанија, на тогашна Југославија, кога на почетокот на 80-тите години почнаа првит...
29.03.2020, ПОРАКА ОД ...
КОРИДОРИТЕ ТРАСИРАНИ, МЕРКИТЕ ЕЛАБОРИРАНИ, КОМПАНИИТЕ ФРУСТРИРАНИ

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа. Но најважно е да се сп...

25.03.2020, ПОРАКА ОД ...
ФОРМИРАН КРИЗЕН ШТАБ ВО РАМКИТЕ НА СКМ
Почитувани членови на СКМ, најстарата и најголема бизнис-заедница во земјава,Сакам да Ве информирам дека изминатата недела имав интензивни контакти со компаниите, со претставниците на власта и со економските експерти и врз основа на нив презедов неко...
20.03.2020, ПОРАКА ОД ...
ВОНРЕДНИ ВРЕМИЊА, ВОНРЕДНИ МЕРКИ
Сериозноста на ситуацијата и нивото на загриженост во светот е без преседан по Втората Светска војна. Потенцијалот за лоши последици е голем, во секој поглед. Вистинското решение е вакцината, но треба да се преживее додека таа стигне.Опасностите се д...