17.01.2020, ПОРАКА ОД ...
2020-ТА, ГОДИНА НА НАТО И (СЕ НАДЕВАМЕ) НА ЕУ
Во нашата земја, 2020-та ќе биде година на парламентарни избори и тие ќе остават свој печат. Но, годинава ќе биде и година на влез на земјава во НАТО. Можеби, се надеваме дека тоа ќе се случи, годинава ќе биде и година кога ќе добиеме датум за почето...
16.01.2020, ПОРАКА ОД ...
ШТО ТРЕБА ДА ПРАВИ ЕДНА МОДЕРНА СТОПАНСКА КОМОРА?
Имајќи го предвид фактот дека живееме во време кога постојано се менуваат економските околности и бизнис-опкружувањето, неминовно се наметнува и потребата за постојано следење и приспособување кон актуелните трендови во работењето и водењето бизнис, ...
15.01.2020, ПОРАКА ОД ...
ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ КАКО ДЕЛ ОД ЗАКОН ЗА СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ
Ги живееме првите денови од Новата 2020 година. Во желбите што си ги посакуваме меѓу другите е и онаа конечно образовниот процес да почне успешно да се реформира. Тоа значи вработување на способни, компетентни и стручни кадри на вистинско место и во ...
14.01.2020, ПОРАКА ОД ...
КАКО И ЗА КОГО СОЗДАВАМЕ КАДАР?!
Овој текст, кој го објавувам како порака до креаторите на политиките во државава во рубрика која редовно ќе следи во вторник како мој коментар на понеделничките пресови на Стопанската комора на Македонија, иницијално, требаше да е во форма која ја на...
13.01.2020, ПОРАКА ОД ...
В М Р Е Ж У В А Њ Е
Почитувани, Вашето време како бизнисмен е драгоцено. Ви треба некој да Ве ислуша, да Ве советува и да Ви помогне. Во исто време, не можете ни да си замислите дека можете да го водите бизнисот осамени. Ви требаат комуникации, мрежа на соработници, пар...