13.05.2019, Фељтон: ИДНИ НАСОКИ ЗА РАЗВОЈ НА АГРОСЕКТОРОТ
„Интелигентното земјоделство“ пракса во светот, кај нас по двајца во село знаат да работат на компјутер
Од 180 куќи колку што има во штипското село Радање, само двајца знаат да работат на компјутер, но тие не се занимаваат со земјоделство.Ова е само еден од примерите што по којзнае кој пат ја наметнува дилемата дали и колку македонскиот аграр е подготв...
10.05.2019, Фељтон: ИДНИ НАСОКИ ЗА РАЗВОЈ НА АГРОСЕКТОРОТ
Меѓународна конференција за унапредување на земјоделско-прехранбениот сектор – 16.5.2019 година Стопанска комора на Македонија
Стопанската Комората на Македонија на 16 мај 2019 година (четврток) ќе организира меѓународна конференција на тема „Насоки за унапредување на земјоделско-прехранбениот сектор во Република Северна Македонија“. Во фокусот на програмата на Конференцијат...