28.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
УСЈЕ и годинава се приклучува на глобалната иницијатива „Часот на планетата Земја“
Цементарница УСЈЕ АД Скопје, годинава повторно се приклучува на глобалната иницијатива „Часот на планетата Земја“. Во периодот од 20:30 часот до 21:30 часот на 28 март, 2020 година, УСЈЕ ќе ги исклучи мелниците за цемент, а покрај тоа од електричното...
27.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ГОДИНАВА СТАРТУВА РУДНИКОТ „БОРОВ ДОЛ“, ОД ЖИВОТНО ЗНАЧЕЊЕ ЗА „БУЧИМ“
До крајот на годинава се очекува да почне со работа рудникот „Боров Дол“ кај Радовиш, со кој ќе се ќе се продолжи и работењето на „Бучим“. За таа цел, во наредните шест месеци ќе се изградат изливниот базен од површински коп, пречистителна станица, б...
25.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ОРКА ХОЛДИНГ И АЏИБАДЕМ СИСТИНА ИЗДВОИЈА 325.000 ЕВРА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНАВИРУСОТ
Орка Холдинг и приватната болница „Аџибадем Систина“ денеска соопштија дека за целокупната помош која ја понудија на граѓаните и на Кризниот штаб на Владата за справување со коронавирусот ќе бидат одвоени 325.000 евра.Како што се наведува во нивното ...
24.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
СЕМОС ЕДУКАЦИЈА ЌЕ ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНА ONLINE ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИ
Семос Едукација, како општествено одговорна компанија, ќе организира бесплатна online обука за 1.250 наставници од основно и средно образование за користење на алатки кои ќе им помогнат во реализација на нивната online настава.Предвидено е од секое у...
24.03.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„АЛКАЛОИД“ ДОНИРА 200.000 ЕВРА И ГИ НАМАЛУВА ЦЕНИТЕ НА 158 ПРОИЗВОДИ ОД СВОЈОТ АСОРТИМАН
Веќе две недели компанијата „Алкалоид АД Скопје“ функционира во извонредно турбулентни услови. Се бориме за обезбедување залихи на производи кои не ни се примарна дејност, но во моментов се од суштинско значење за сите; се соочуваме со огромни логист...