НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 21.09.
➢ НА ДЕНЕШЕН ДЕН ... (21.09.2020)
👁 Прочитано: 474


Во рубриката - На денешен ден - евидентираме настани кои од историски аспект се случиле на денешен ден а кои се поврзани со економијата, општеството, со секојдневното живеење. Издвојуваме некои од нив кои цениме дека се највпечатливи ....
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 21.09.
21.09.1792 година, Француска револуција: Националната конвенција донела проглас, со кој се најавува официјално укинување на француската монархија.
21.09.1934 година, роден е Леонард Норман Коен, канадски музичар.
21.09.1937 година, Џ.Р.Р. Толкин ја објавил книгата „Хобит“.
21.09.1947 година, роден е Стивен Кинг, американски писател.
Служба за информирање при Комората