29.05.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
СЕГА НА ЛУЃЕТО ИМ ТРЕБА ОПТИМИЗАМ, ЗА ЕКОНОМИЈАТА Е НУЖНА МНОГУ ПОГОЛЕМА ПОДДРШКА
интервју Светозар Јаневски, претседател на Управен одбор, М6, и член на Советот на Стопанската комора на МакедонијаДел од пораките во Интервју за фактор.мкСе соочуваме со криза која е без преседан и која нема да заобиколи ниту еден економски сектор и...
27.05.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
НЛБ Банка ќе продолжи да кредитира и да ги поддржува фирмите повторно да ги заживеат бизнисите
интервју Антонио Аргир, претседател на Управен одбор, „НЛБ Банка“ АД – Скопје и потпретседател на Стопанската комора на МакедонијаДел од пораките во Интервју за фактор.мкВо ситуација на криза клучна е брзата и ефикасна реакција. Се работи за најголем...
22.05.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
Македонските фотоволтаични модули кои ги препозна светот - Како за две години ПиКСЕЛ стана една од најбрзорастечките компании во земјава
Димитар Ковачевски, косопственик на ПИКСЕЛ ГРОУПМакедонија е една од земјите во светот која заедно со Калифорнија во САД ги има најдобрите услови за производство на електрична енергија од сонцето – поради бројот на сончеви денови, нивото на сончева р...
22.05.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ШТИПСКОТО СТОПАНСТВО Е ЗАВИСНО ОД ЗАПАДНИОТ ПАЗАР
Наум Барзов претседател на Регионалната Стопанска комора со седиште во Штип  при Стопанската комора на Македонија и ко-сопственик на чевларската фабрика „Баргала“Штип е град пред се на текстилната индустрија, каде голем дел од текстилните компании во...
20.05.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА КАКО БАНКАРСТВОТО ОД СЕНКА ЌЕ БИДАТ ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ВО ПОСТ-КОВИД КРИЗНАТА ИДНИНА
Никола Јошевски - Претседател на Групацијата на Финансиски друштва при Стопанска Комора на Македонија и Генерален директор и партнер во финансиското друштво  СН финансии интервју за Фактор.мкСо појавата на небанкарските институции во 2011 година во М...