04.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„ЕВРОПА 92“: Печатарската индустрија е една од најпогодените од почетокот на пандемијата на ковид-19
Анета Димовска и Нена Николовска од Стопанската комора на Македонија остварија работна средба со Влатко Стефановски, директор на печатницата „ЕВРОПА 92“, со цел согледување на состојбите во печатарската индустрија по почетокот на пандемијата на Ковид...
04.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Здравственото осигурување на „Кроација“ покрива лекување во која било домашна болница, но и приватни клиники од Европа, Христина Џамбазовска Анастасов, Директор на Сектор за управување со деловни процеси, преземено дел од интервјуто за factor.mk
Кризата која ја затекна целата економија секако ќе има последици и на осигурителната индустрија како дел од финансискиот пазар во Македонија. Намалената активност на секојдневните бизнис-процеси која резултираше со намалени капацитети на компаниите, ...
01.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„БИМИЛК“ ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА МЛЕКОТО СО ДОНАЦИЈА ВО ЗАВОДОТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ
По повод 1 Јуни – Светскиот ден на млекото, „Битолска млекара“ донираше производи за задоволување на потребите на децата кои се згрижени во Заводот за рехабилитација на деца и младинци – Скопје.– „Бимилк“ како општествено одговорна компанија отсекога...
29.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
РАБОТАТА НА „НАПРЕДОК“ ОД ТЕТОВО ЗАВИСНА ОД РЕДОВНА НАСТАВА ВО УЧИЛИШТАТА
Печатницата „Напредок“ од Тетово е погодена од состојбата предизвикана од Ковид-19 и мерките кои се преземаа со цел спречување на ширењето на истиот.Имено, на работната средба реализирана во просториите на оваа компанија со Анета Димовска и Нена Нико...
29.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ПОТЕШКОТИИ, НО И ОПТИМИЗАМ ВО „ВАРДАР ДОЛОМИТ“ ОД ГОСТИВАР
Со цел согледување на состојбите поврзани со последиците од пандемијата предизвикана од Ковид-19,  Анета Димовска и Нена Николовска од Стопанската комора на Македонија реализираа работна средба со господинот Ремзи Абдулаи, директор на „Вардар Доломит...