07.08.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Централната банка на Косово ја лиценцираше престижната европска компанија Paysera
Престижната европска компанија Paysera е лиценцирана од Централната банка на Косово да обезбеди локални и меѓународни услуги за плаќање на косовските клиенти.  Paysera на Косово официјално го претстави моделот за изградба на дигитална мрежа за плаќањ...
06.08.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Словенија планира намалување на употреба на јагленот до 2030 година
Според извештајот објавен од мрежата за климатски дејствија на Европа, Словенија е меѓу седумте земји-членки на ЕУ кои планираат да ја намалат употребата на  јагленот до 2030 година. За таа цел Министерството за инфраструктура на Словенија, формираше...
05.08.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Во услови на криза раст од 17,4 % на нето добивката на фабриката MANN + HUMMEL BA во Босански Тешањ
Босанскиот производител на филтри за автомобилска индустрија Mann + Hummel BA со производствен погон во градот Тешањ во Босна и Херцеговина кој е снабдувач на опрема за меѓународните автомобилски и машински производители, оствари раст на нето-добив...
31.07.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
ДОДЕКА ДРУГИТЕ ОДМАРААТ... КИФ И КОМОРАТА ДЕЈСТВУВААТ
-КИФ работи на изработката на регионалната економска агенда, каде реалниот сектор ќе биде вклучен во мониторингот-КИФ донесе одлука за организирање заеднички бизнис-делегации при државните посети на далечните пазари, без разлика кој ќе ги предводи ти...
28.07.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Блумберг: Индиската компанија „Рилајанс“ ја надмина „Ексон мобил“ и стана втора енергетска компанија во светот
Индиската компанија Relience Industries ја надмина американската ExxonMobil и стана втора енергетска компанија во светот според пазарна капитализација. На прво место е саудискатa Saudi Aramco.Kaко што соопшти агенцијата Блумберг, при затворањето на т...
<<  <  1    >  >>