03.08.2020, Актуелно
Хакатон “Hack the Crisis”- Естонија има нови идеи за решавање на пандемијата
Естонија започна Хакатон во март годинава, за да генерира идеи за решавање на пандемијата,Беше организиран глобален настан, привлекувајќи учесници од 20 држави,Естонија е една од најпознатите дигитално најнапредни земји во светотЕстонија, нација со с...
02.08.2020, Актуелно
Грција во остатоците на антички брод, го отвори својот прв подводен музеј “Морскиот Акропол”-дополнителна можност за развој на туризмот
Грција го отвори својот прв подводен музеј во остатоците на антички брод кој превезувал илјадници амфори кога потонал во Егејското море во 5. век пред нашата ера. Станува збот за локација близу морскиот парк Перистера, недалеку од островот Алонисос и...
02.08.2020, Актуелно
Кроација Oсигурување AД - Друштво за неживотно осигурување со меѓународен Сертификат за квалитетно управување
Кроација Осигурување АД-Друштво за неживотно осигурување согласно своите стратешки вредности и ценејќи ја довербата на своите осигуреници цврсто застана зад проектот за имплементација на систем за квалитет согласно стандардот ИСО 9001:2015, кој би се...
01.08.2020, Актуелно
Стопанската комора на Македонија продолжува да биде партнер на Царинската управа на Република Северна Македонија
Во интервјуто директорот на Царинската Управа на Република Северна Македонија, Ѓоко Танасоски, зборува за важните резултати кои се постигнати во Царинската управа во врска со имплементацијата на реформите за зголемување на ефикасноста на царинското р...
01.08.2020, Актуелно
Одлука на Европската Комисија: САД, Израел, Нов Зеланд и Србија меѓу првите од целиот свет со дозволи за извоз на садници во ЕУ
Со одлука на Европската Комисија, нашиот северен сосед, Република Србија, покрај САД, Израел и Нов Зеланд, меѓу првите имаат добиено дозволи за извоз на садници и саден материјал на пазарот на ЕУ, соопшти Министерството за земјоделие, водостопанство ...
<<  1    >>