21.10.2020, Актуелно
ГРАНИТ, БИТОЛСКА МЛЕКАРА И МАКСТИЛ, ДОБИТНИЦИ НА ПРИЗНАНИЈА ЗА НАЈДОБРА ПРАКСА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА
Реномирани и истакнати компании членки на Стопанската комора на Македонија се добитниците на признанијата во рамки на Изборот за доделување на Национална награда на компанија со најдобра пракса за безбедност и здравје при работа кој го организира нац...
21.10.2020, Актуелно
Халкбанк АД Скопје прва банка од регионот која се вклучува на глобалната коалиција „Прајслес Планет“ (Priceless Planet) на Mastercard за зачувување на животната средина
Халкбанк АД Скопје, како компанија чија стратегија за општествено одговорно делување се темели на подигнување на еколошката свест, од 20 октомври склучува партнерство со големата глобална иницијатива на Mastercard, наречена „Прајслес Планет“ (Pricele...
20.10.2020, Актуелно
Континуирани инвестиции за подобрување на производството во „Кожувчанка“
Претставници на  Стопанската комора на Македонија реализираа работна посета во Фабриката за производство на вода, пиво и сокови „Кожувчанка“ од Кавадарци со генералниот директор, Јанинка Чупаркоска. Посетата се реализираше во рамки на Проектот „Подго...
19.10.2020, Актуелно
Американската амбасадорка Кејт Брнз во работна посета на „Алкалоид“
Делегација од Амбасадата на Соединетите Американски Држави предводена од нејзината екселенција, Амбасадорката Кејт Мери Брнз оствари работна посета на „Алкалоид“ АД Скопје.За време на посетата, високите дипломатски претставници беа запознаени со резу...
19.10.2020, Актуелно
ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ НИЗ ПРИЗМА НА БОЛЕДУВАЊЕ, БРЕМЕНОСТ, РАЃАЊЕ И МАЈЧИНСТВО КАКО ОСНОВИ ЗА ИСПЛАЌАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ
Во чекор со променливите потреби на деловните субјекти, наметнати од интензивните и чести регулативни промени, предизвикани поради здравствено-економска криза и Пандемијата Ковид-19, за кои пак неопходна е брза адаптација, Стопанската комора на Макед...
16.10.2020, Актуелно
„ВИТАМИНКА“ ОБЕЗБЕДИ ПРИСТАП ДО ПЛАТФОРМА ЗА ПОМОШ ПРИ ОНЛАЈН УЧЕЊЕ ЗА ДЕЦАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ
Со цел олеснување на образовниот процес, „Витаминка“ за своите вработени кои имаат деца вклучени во онлајн наставата, обезбеди премиум пакети (претплати) за пристап до JetMinds.org-првата и најнапредна едукативна платформа во државата.Од самиот поч...
16.10.2020, Актуелно
ИЗВОЗ ВО ВРЕМЕ НА КОВИД-19
Светската трговија беше ставена пред нов предизвик изминатиот период, а глобалната пандемија дополнително се рефлектираше врз работењето на извозно ориентираните компании, нарушувајќи ги годишните планови на компаниите и присуството на трети пазари.П...
16.10.2020, Актуелно
Одржан „онлајн“ семинар во организација на Стопанската комора на Македонија на тема: ВРШЕЊЕ ВИДЕО НАДЗОР СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ И ПРЕКРШОЧНИ ОДРЕДБИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ИСТИОТ
Видео надзорот станува се’ поприсутен во секоја организација. Опремата што се користи за мониторирање и надзор е лесно достапна и се’ пософистицирана, софтверите овозможуваат покомплексна обработка на податоци, а технологијата што се користи резултир...
15.10.2020, Актуелно
„ВАРДАР ДОЛОМИТ“: КВАЛИТЕТ ПРЕПОЗНАЕН ВО СВЕТОТ НА ЦРНАТА И ОБОЕНАТА МЕТАЛУРГИЈА
Стопанската комора на Македонија како партнер во рамки на Проектот за изготвување на стартегија за смарт специјализација реализира работна средба со Ремзи Абдулаи, директор на „Вардар Доломит“ од Гостивар, една од водечките европски компании во произ...
15.10.2020, Актуелно
ОДРЖАНА „ОН-ЛАЈН“ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА НАЈНОВИТЕ ФИНТЕК-ТРЕНДОВИ НА ЛИТВАНСКИОТ ПАЗАР
Во рамките на Твининг-проектот „Јакнење на институционалниот капацитет на Народна банка на Република Северна Македонија“, во кој учествуваат повеќе централни банки од Европскиот систем на централни банки (ЕСЦБ), заради заедничко согледување на најнов...
<<  <  1    >  >>