ПРИВРЕМЕНО СУСПЕНДИРАЊЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ И АКЦИЗИТЕ ЗА РАБОТА СО АЛКОХОЛ

   

👁 Прочитано: 2628


ПРИВРЕМЕНО СУСПЕНДИРАЊЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ И АКЦИЗИТЕ ЗА РАБОТА СО АЛКОХОЛ

Зоран  Костовски, Алкалоид АД Скопје

- Моментално сме фокусирани на домашниот пазар, но несомнено како извозна компанија мора да одговориме и на барањата и налозите од нашите партнери во странство. Зависни сме од суровини, но исто така и од превоз на произведеното до нарачателот. Царинскиот систем (СОЦДАД) има чести проблеми, бараме дел од процедурите и акцизите за работа со алкохол времено да се суспендираат и издавањето на дозволите да оди побрзо и покоординирано. Нас во фокус ни се здравствените установи за кои мора да обезбедиме средства, а од друга страна и аптеките преку кои обезбедуваме средства и за граѓаните.