ОД КОМПАНИИТЕ 06.07.2020
👁 Прочитано:16.09.2020,
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за зголемување на конкурентноста на компаниите и за подобрување на енергетската ефикасност во резиденцијалниот сектор
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје, денес промовираа две нови кредитни линии во вкупен износ од 8 милиони евра наменети за зголемување на конкурентноста на компаниите и за подобрување на енергетската ефикасност во резиденци...
15.09.2020,
Горан Сладиќ - Нов генерален директор на Пивара Скопје
Од 1. септември 2020 година, функцијата генерален директор на Пивара Скопје ја извршува Горан Сладиќ. Тој на оваа позиција доаѓа по Дан Тимотин, кој е унапреден во генерален директор на Coca-Cola HBC за Чешка и Словачка.Горан Сладиќ, новиот генерален...
14.09.2020,
Интервју на Александар Гечев: ИГМ-Трејд трпи големи штети заради увозните квоти за челик од ЕУ
Како компанија имплементиравме строга и редовна примена на мерките за заштита од Ковид-19 и сме проактивни во менаџирањето на човечките ресурси со цел избегнување на големи застои во производството и сите други поврзани сектори. Но, планирањето на пр...
12.09.2020,
Инвестиции на ЖИТО ЛУКС Скопје, за целосна дигитализација и автоматизација на дистрибуцијата на брашно во фабриката за леб
Најголемиот производител на леб и брашно во нашата држава Жито Лукс Скопје, е во процес на имплементација на голема инвестиција, односно модернизирање на производството што подразбира целосна дигитализација и автоматизација на дистрибуцијата на брашн...
10.09.2020,
„БК МАРКЕТ“ БИТОЛА - ОД ПЛАНИРАНО ПРОИЗВОДСТВО НАМЕНЕТО ЗА ДОМАШНИОТ ПАЗАР, ДО ИЗВОЗ НА ВИСОКОКОНКУРЕНТНИОТ ШВАЈЦАРСКИ ПАЗАР
Како дел од претставувањата што се релизираат во рамките на нашите посети на локалните компании-членки, Регионалната комора со седиште во Битола при Стопанската комора на Македонија оствари работна средба со нашата долгогодишна членка, компанијата „Б...
04.09.2020,
Вкупно 24 медали за „Тиквеш“ и „Tikveš Châteaux & Domainеs“ на трите најголеми светски вински натпревари ова лето
Винарската визба „Тиквеш“ уште еднаш ја потврди својата лидерска позиција како најтрофејна винарница во Југоисточна Европа. На трите најголеми и најпрестижни светски вински натпревари што неодамна се одржаа во Европа и Азија, врвните вина на „Тиквеш“...
04.09.2020,
ОД ЧЛЕНКИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА-НОВИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ НА ДОМАШНИОТ ПАЗАР–ЗНАК ЗА СЛЕДЕЊЕ НА СВЕТСКИТЕ ТРЕНДОВИ
Битолското чоколадно млеко со десет витамини е новиот вкусен, здрав и хранлив производ на “Битолска млекара”. Битолското чоколадно млеко со десет витамини е одговорот на потрагата на родителите, следејќи го брзиот раст и развој на децата и начинот ка...
03.09.2020,
КАМ ДОО Скопје и Црвениот крст: Продолжуваме со активности за ублажување на последиците од пандемијата на КОВИД-19
На заедничка иницијатива на КАМ ДОО Скопје и Црвениот крст, КАМ како општествено одговорна компанија продолжува, со посредство на Црвениот крст или директно до општините, да им дава поддршка на социјално ранливите категории граѓани. Овојпат помоштa б...
02.09.2020,
„АЛКАЛОИД“ И ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ СО ДОНАЦИЈА ОД 170.000 ЕВРА ЗА ЈЗУ „ОПШТА БОЛНИЦА КАВАДАРЦИ“
Во текот на 2019 и 2020 година „Алкалоид АД Скопје“ реализираше донација во „Општа болница со проширена дејност Кавадарци“ во вкупен износ околу 10.500.000 денари (170.000 евра) комплетно опремувајќи го „Интерниот оддел за женски болести“ на оваа јав...
02.09.2020,
ОКТА ќе додели стипендии за втор циклус студии на студенти на УКИМ
Компанијата „ОКТА“ Скопје, четврта година по ред ќе додели целосни стипендии за постдипломски студии на студентите на УКИМ. Компанијата потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, со кој се продолжува повеќегодишната поддр...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015