04.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен одбор - АНАТОЛ КУТРЕВСКИ, „ПЕКАБЕСКО“ АД СКОПЈЕ
„Пекабеско“ АД Скопје е реномирана компанија од месната индустрија, која постојано инвестира и гради стратегија на натамошен раст и се вбројува во листата на најголемите 100 извозни компании од земјата. Компанијата од мала фирма - дистрибутер на само...
04.08.2020, Актуелно
Deloitte истражување - До 2030 година на патиштата во светот ќе се движат 31.1 милиони електрични возила
До крајот на 2030 година, една третина од вкупната продажба на нови автомобили во светот ќе бидат електричните возила, покажува истражувањето на консултанската компанија Deloitte "Електрични возила: поставување цел за 2030 година“. Истражувањата проц...
04.08.2020, Актуелно
ИТ КОМПАНИЈАТА "INFOBIP" Е ПРВИОТ ХРВАТСКИ “ЕДНОРОГ”
Откако странските инвеститори го препознаваат потенцијалот на хрватската ИТ компанија и вложуваат во неа повеќе од 200 милиони долари со цел да може да се проширува на пазарот на Северна Америка, некогашната мала компанија, денес достигнува вредност ...
03.08.2020, Актуелно
Хакатон “Hack the Crisis”- Естонија има нови идеи за решавање на пандемијата
Естонија започна Хакатон во март годинава, за да генерира идеи за решавање на пандемијата,Беше организиран глобален настан, привлекувајќи учесници од 20 држави,Естонија е една од најпознатите дигитално најнапредни земји во светотЕстонија, нација со с...
02.08.2020, Актуелно
Грција во остатоците на антички брод, го отвори својот прв подводен музеј “Морскиот Акропол”-дополнителна можност за развој на туризмот
Грција го отвори својот прв подводен музеј во остатоците на антички брод кој превезувал илјадници амфори кога потонал во Егејското море во 5. век пред нашата ера. Станува збот за локација близу морскиот парк Перистера, недалеку од островот Алонисос и...
<<  1    >>