02.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„Шпаркасе Банка ги претстави Sparky, новиот Viber Chat асистент и Sparkasse Viber Community“
Во услови кога светот се справува со една од најголемите пандемии што досега се појавиле во човештвото, Шпаркасе Банка Македонија воведе нов канал за директна комуникација со своите нови и постојни клиенти преку официјален Viber Chat асистент „Sparky...
02.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
РУДНИКОТ „САСА“ ДОНИРАШЕ СОВРЕМЕН АПАРАТ ЗА АНЕСТЕЗИЈА ЗА ОПШТАТА БОЛНИЦА ВО КОЧАНИ
Oпштата болница со проширена дејност од Кочани денеска доби нов апарат за анестезија како донација од рудникот „Саса“ од Македонска Каменица.Се работи за најсовремен уред во анестезиологијата од германскиот производител „Дрегер“, кој содржи и респира...
25.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Вршителот на должност Амбасадор на С.Р. Германија во посета на „Костал“: И покрај кризата работниците се задржуваат и се примаат нови
Вршителот на должност Aмбасадор на С.Р. Германија во земјата, Н.Е. Ото Граф, денеска ја посети фабриката „Костал Македонија“ во Охрид, една од поголемите германски инвестиции од автомобилската индустрија кај нас. Од започнувањето на инвестицијата „Ко...
24.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Дрисла со новиот стерилизатор станува современа депонија
Со набавката на стерилизаторот се става крај на неодговорното и несовесно постапување со медицински отпад, односно несоодветната обработка на медицинскиот отпад, којшто потоа завршуваше на Дрисла како обичен отпад. „ЈП депонија Дрисла-Скопје“ набави ...
23.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
КОЖУВЧАНКА ДОНИРАШЕ АПАРАТ ЗА ВЕНТИЛАЦИЈА ПРИ ТРАНСПОРТ НА ПАЦИЕНТИ
Медицинска опрема во вредност од 10.000 евра доби Универзитетската клиника за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација, интензивно лекување и ургентен центар (ТОАРИЛУЦ). Станува збор за донација од кавадаречката компанија „Кожувчан...