18.02.2020, АКТУЕЛНО
Извозот мора да стане врвен приоритет во државата
Интервју на Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија за веб порталот Извоз.мк Стопанската комора на Македонија утре прославува 98 години работење. Согласно нивното главно мото “Со членството моќни, во визијата истрајни” оваа го...
18.02.2020, АКТУЕЛНО
Трговскиот договор помеѓу САД и Кина ќе го намали германскиот извоз
Преземено: Извоз.мкНеодамна договорената привремена спогодба меѓу САД и Кина за стопирање на трговската војна ќе ја погоди тешко Германија, сметаат од Институтот IfW.„Како резултат на пренасочувањето на трговијата, германскиот извоз во Кина веројатно...
17.02.2020, АКТУЕЛНО
БАРАЊАТА НА БИЗНИСОТ ВО ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ЗА 2020 ГОДИНА
-Прашањето за ефикасно обезбедување адекватен стручен кадар за потребите на стопанството што претставува клучен предизвик со кој се соочуваат носителите на македонската економија е прашање кое со години наназад го детерминираше и за кое алармира Стоп...
13.02.2020, АКТУЕЛНО
ГОДИШНО ИСТРАЖУВАЊЕ НА ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ ВО ЗЕМЈАВА
НЕИЗВЕСНОСТА - КЛУЧЕН ФАКТОР ЗА ЗАГРИЖЕНОСТ? Во рамки на соработката меѓу Стопанската комора на Македонија и PwC, а во насока на континуирано информирање на бизнис-заедницата од Република Северна Македонија, во Комората на 13 февруари 2020 година, се...
13.02.2020, АКТУЕЛНО
Поради корона вирусот откажан најголемиот Саем за мобилни телефони во светот, кој требаше да се одржи од 24 до 27 февруари во Барселона
Најголемиот Саем за мобилни телефони во светот „Мобајл ворлд конгрес“ (Mobile World Congress) е откажан поради корона вирусот. Извршниот директор на организаторот, Џон Хофман, изјави дека ширењето на епидемијата го оневозможува одржувањето на настано...