22.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
„Амазон“ инвестира во компанија за рециклирање на батерии
Компанијата „Амазон“, една од најголемите корисници на батерии во светот, инвестира во компанијата за рециклирање на батерии „Редвоод Материалс“, компанија основана од поранешниот извршен директор на „Тесла“, ЈБ Штраубел. Инвестицијата е дел од 2 мил...
21.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Гигантот „Нидека“ планира инвестиција од 100 милиони евра во Нови Сад
Јапонската компанија „Нидека“ која е гигант во  производство на компоненти во автомобилската индустрија  изврши скенирање на теренот и условите и сериозно пристапи кон можноста за отворање нова фабрика во Нови Сад. При посетата на Нови Сад, претседат...
19.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Групацијата „Алибаба” го претстави пилот-проектот за паметна фабрика во кинескиот град Хангџоу
Проектот на групацијата „Алибаба” е дел од иницијативата за паметно производство и се надоврзува на напорите на кинеските онлајн трговци да воспостават што е можно потесна соработка со домашните производители. Оваа најава го означува ширењето на „Али...
19.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Во Цирих отворен Домот на чоколадо „Линдт“
Швајцарскиот Дом на чоколадо „Линдт“ (Lindt) беше отворен во Цирих. Овој несекојдневен музеј за време на интерактивното патување низ него на гостите им овозможува  да ги доживеат седумте чоколадни светови – од одгледување на зрна какао до производств...
18.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Значителен профит на производителите на ракавици за еднократна употреба
Малезискиот производител на ракавици „Топ Глове“ извести дека во четвртото фискално тримесечје забележал за 17 пати поголема добивка отколку во истиот период лани, благодарение на побарувачката за лична заштитна опрема во време на пандемијата поради ...
18.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Зголемен интерес за услугата авионски такси превоз во Србија
Во Србија во последно време е се’ популарен авионскот такси превозот, а согласно податоците од Директоратот на цивилното воздухопловство, постојат седум оператори со сертификат да го вршат овој вид на превоз на патници за надомест, од кои шест корист...
14.08.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Стипендии за eвропската едукативна програма „Еко вештини за зелена економија“
Институтот за истражување во областите животна средина, енергетика и градежништво – ИЕГЕ основан од Градежниот институт Македонија (ГИМ) – долгогодишна и реномирана членка на Стопанската комора на Македонија, објави повик за доделување стипендии за у...
07.08.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Централната банка на Косово ја лиценцираше престижната европска компанија Paysera
Престижната европска компанија Paysera е лиценцирана од Централната банка на Косово да обезбеди локални и меѓународни услуги за плаќање на косовските клиенти.  Paysera на Косово официјално го претстави моделот за изградба на дигитална мрежа за плаќањ...
06.08.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Словенија планира намалување на употреба на јагленот до 2030 година
Според извештајот објавен од мрежата за климатски дејствија на Европа, Словенија е меѓу седумте земји-членки на ЕУ кои планираат да ја намалат употребата на  јагленот до 2030 година. За таа цел Министерството за инфраструктура на Словенија, формираше...
05.08.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Во услови на криза раст од 17,4 % на нето добивката на фабриката MANN + HUMMEL BA во Босански Тешањ
 Босанскиот производител на филтри за автомобилска индустрија Mann + Hummel BA  со производствен погон во градот Тешањ во Босна и Херцеговина кој е снабдувач на опрема за меѓународните автомобилски и машински производители, оствари раст на нето-добив...
<<  <  1    >  >>