20.05.2020, Вести
ЕВРОПА ГИ ОЛЕСНУВА МЕРКИТЕ, А ШВЕДСКА НАЈАВУВА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА НЕКОИ ОГРАНИЧУВАЊА
Кога многу европски земји ги укинуваат мерките за изолација поради пандемијата на коронавирусот, Шведска, која не се затвори како остатокот од континентот, сега најавува продолжување на некои ограничувања на подолго време, како што е забрана за посет...
21.04.2020, Вести
Зошто светот запре заради коронавирусот, а не заради ебола, свински грип или САРС?

КОРОНАВИРУСОТ не е единствениот вирус со кој човештвото мораше да се соочи во последните, помодерни времиња. Светот се бореше со ебола, САРС и МЕРС.

Секој од вирусите беше сериозен, неговите последици трагични, но сепак никој од нив не п...

21.04.2020, Вести
Што го предизвика историскиот колапс на американскиот пазар на нафта?

Американската нафтена индустрија доживеа инфаркт. Цената на барел нафта падна под нулата, односно -37,63 долари. Тоа никогаш не се случило во историјата: нафтените компании дистрибуираат нафта бесплатно затоа што повеќе немаат каде да ја ч...

20.04.2020, Вести
ПИВАРА КОЈА ГИ ПРЕЖИВЕА СИТЕ СВЕТСКИ ВОЈНИ, ЗА ПРВПАТ ЗАТВОРЕНА ПО 400 ГОДИНИ РАБОТА

Пиварата „Вернек“ од истоимениот град во Баварија, која е основана во 1617 година ги има преживеано светските војни, економските кризи, но не остана имуна на новата криза предизвикана од коронавирусот, пренесува Н1.

Пиварата за првпат е ...

20.04.2020, Вести
Пивара која ги преживеа сите светски војни, за првпат затворена по 400 години работа

иварата „Вернек“ од истоимениот град во Баварија, која е основана во 1617 година ги има преживеано светските војни, економските кризи, но не остана имуна на новата криза предизвикана од коронавирусот, пренесува Н1.

Пиварата за првпат е з...