13.08.2020, Актуелно
КОРИСТЕТЕ ГИ УСЛУГИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА – „ОН ЛАЈН” ОБУКИ НА „ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈА И РАЗВОЈ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ”
Во Комората  активно функционира „Центарот за едукација и развој на човечки ресурси", којшто препознавајќи ја потребата на компаниите од дополнителна едукација, организира низа едукативни настани, семинари, обуки, презентации, советувања и работилниц...
13.08.2020, Актуелно
Цената на шеќерот на пазарот на ЕУ, подолго време во пад
Европската индустрија на шеќерот веќе подолго време забележува драстичен пад на цените на шеќерот со најава дека тој тренд ќе продолжи. Оваа состојба на пазарот на ЕУ отпочна уште кон крајот на 2017 година, кога се либерализираше пазарот и се дозволи...
12.08.2020, Актуелно
Еуроникел Индустри донира медицински апарати за болницата во Кавадарци
Членката на Стопанската комора на Македонија, Еуроникел Индустри од Кавадарци за Општата болница во градот донираше медицински апарати: дефибрилатор, ЕКГ апарат, инфузомат, аспиратор и дигитален пулсоксиметар со монитор, со цел подобрување на здравст...
12.08.2020, Актуелно
НЕДОУМИЦИ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА
Неизвесно е колку ќе трае пандемијата КОВИД-19, но за развој на економијата и санирање на последиците од пандемијата е потребен стручен и иновативен кадар. Пандемијата на корона вирусот доведе до најголемо пореметување во oбразованието кога поради со...
12.08.2020, Актуелно
Во месец јуни туризмот со пад од 95.6%
Само 4,4% евидентирани туристи споредено јуни 2020 со истиот месец од 2019 година. Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во јуни 2020 година изнесува 5 210, а бројот на ноќевањата изнесува 14 179. Бројот на домашните...
<<  <  1    >  >>