07.05.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Недвосмислена поддршка за европската перспектива на регионот на Западен Балкан
м-р Сања Николова,стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаОвогодинешниот Самит „ЕУ-Западен Балкан“ се одржа на 6 мај 2020 година, како видео-конференција на којашто домаќин беше Република Хрватска. Лидерите на ЕУ постигнаа согласност за...
23.04.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Палмер - Чадеж: Регионалната соработка во Западен Балкан никогаш не била поважна
м-р Сања Николова,стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаЗајакнување на регионалната економска соработка и интеграција, забрзување на создавање заедничка економска област на Западен Балкан и подлабока интеграција на регионот во правнио...
30.03.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ТРАНСПОРТНИТЕ ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗАПОЧНУВА СО ПРИМЕНА

Владата на Република Северна Македонија, прва помеѓу државите од регионот на Западен Балкан, ја поддржа Иницијативата за воведување на т.н. зелени коридори на подрачјето на Западен Балкан, и нивно поврзување со зелените коридори воспоставе...

24.03.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ СО АПЕЛ ДО ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА
Во рамки на „Берлинскиот процес“, стопанските комори на шесте земји од Западен Балкан се обединети во т.н. Коморски инвестициски форум или скратено КИФ. Во услови кога пандемијата на корона вирусот предизвикува сериозни последици и за економиите на ...
17.03.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Справување со пандемијата на коронавирусот (COVID-19) во рамки на Западен Балкан
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаПо официјалното прогласување на пандемија на светско ниво, владите на шесте земји од регионот на Западен Балкан активно се приклучија кон преземање мерки за спречување на ширењ...