Семинар 30.10.2020 ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА

„онлајн“ семинар 10:00-13:15 часот

Отворањето на сопствена е-продавница е една од најмудрите и најпопуларните одлуки која носи големи придобивки за подобрување на финансиското работење на компаниите. Сепак, за обезбедување на континуитет во работењето и зголемување на продажбата, потребно е постојано следење и имплементирање на алатки и техники кои водат кон унапредување на работењето во електронската трговија.

За таа цел, Стопанската комора на Македонија на 30 октомври 2020 година организира „онлајн“ семинар на тема „ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА“ наменета за постоечките е-трговци, на која ќе бидат презентирани и анализирани разновидни алатки и техники кои придонесуваат кон раст на продажбата во е-продавниците.

На семинарот ќе бидат презентирани e-commerce алатки и нивните предности кои:
- го автоматизираат процесот и заштедуваат време;
- го олеснуваат лансирањето на вашата омни-канал стратегија;
- го забрзуваат креирањето и лансирањето на нови производи и каталози;
- ги интегрираат сите независни е-комерц процеси;
- овозможуваат флексибилна и глобална комуникација.

Воедно, на „онлајн“ семинарот ќе бидат презентирани и анализирани специфични техники со чија правилна употреба ќе обезбедите зголемен раст на продажбата во вашата е-продавница.

ПРОГРАМА

I. Предности на алатките за е-трговија    
Видови на алатки за е-трговија:
• основни алатки;
• бесплатни алатки за е-трговија;
• алатки за подобрување на лојалноста на клиентите;
• CRM алатки за е-трговија;
• SEO алатки;
• CRO алатки за оптимизација на конверзија и зголемување на процентот од посетители на е-продавницата во купувачи;
• алатки за дизајнирање и визуелна презентација;
• алатки за раководење со залихи.

II. Специфични техники за раст на е-продажбата:

• Paid traffic за Facebook, Twitter, Instagram и ретаргетирање (таргетирање на лица кои ја посетиле вашата е-продавница, но не направиле платена нарачка);
• зголемување на довербата кај клиентите преку ваша поддршка (грижа за клиенти преку разговор во живо, овозможување на оценки и коментари од клиенти, сертификати за безбедност);
• поедноставување на процесот за checkout и побрзо комплетирање на нарачките;
• користење на е-маркетинг (креирање на листа, сезонски и периодични е-магазини, сегментирање на листата со цел анимирање на постоечките купувачи);
• луѓето полесно носат одлука за купување заради придобивките, а не заради карактеристиките на производите – начини како да ти истакнете придобивките на изложените производи;
• дополнителна продажба преку предложени и слични производи на веќе додадениот производ во кошничка.

За кого е наменет семинарот?

Семинарот е наменет за сопственици и менаџери на е-продавници кои се стремат кон зголемување на е-продажбата, претприемачи кои започнуваат со е-трговија, вработени во компании во чии рамки функцинонираат и е-продавници, како и ентузијасти кои сакаат да научат нешто повеќе за електронската трговија.

Предавач:

- Билјана Радоњанин, менаџер и ко-сопственик на е-продавницата „Ексквизит“, дипломиран економист со повеќегодишно искуство во делот на ПР, маркетинг и продажба; говорник на „Global Entrepreneurship Week“, на Недела на претприемништвото, како и обучувач во областа на е-трговија.

За сите учесници ќе биде обезбедено:    
- упатства за приклучување на „онлајн“-обуката;    
- работни материјали во електронска верзија и    
- e-сертификат за учество на семинарот.    

Сите заинтересирани за учество на овoj „онлајн“ семинар можат да се пријават најдоцна до 27.10.2020 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

м-р Анита Митревска
++ 389 2 3244057

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 27.10.2020
ПРАВЕН АСПЕКТ НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА – ПРАВА, ОБВРСКИ И ВИДОВИ ДОКАЗИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА
Семинар, 28.10.2020
УПРАВУВАЊЕ СО НАБАВКИТЕ И ВЕШТИНИ ЗА ПРЕГОВАРАЊЕ
Семинар, 30.10.2020
ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА Е-ПРОДАЖБАТА
Семинар, 30.10.2020
ОСНОВИ НА БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ ИНФРАСТРУКТУРА ВО КОМПАНИИТЕ
Online Бизнис средби, 02.11.2020
„Textile Fashion Tech “ МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ЗА ТЕКСТИЛ
Online Бизнис средби, 03.11.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ВО РАМКИТЕ НА САМИТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ „SECURITY SUMMIT 2020“
Online Бизнис средби, 04.11.2020
ВИРТУЕЛЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ „VIRTUAL MATCHMAKING EVENT“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЕНЕРГИЈА „EIF WORLD ENERGY CONGRESS AND EXPO“
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Online Бизнис средби, 04.11.2020
„Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020
Семинар, 12.11.2020
ЧИТАЊЕ НА ПОДАТОЦИ И ПОСТAВУВАЊЕ ФИЛТРИ ПРЕКУ GOOGLE ANALYTICS
Семинар, 13.11.2020
Онлајн семинар: КОРИСНИ АЛАТКИ ОД EXCEL 2016 ВО КАНЦЕЛАРИСКОТО РАБОТЕЊЕ
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“
Online Бизнис средби, 01.12.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „GREEN DAYS“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА, ЕНЕРГИЈА И ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА „POLLUTEC“
Online Бизнис средби, 02.12.2020
Виртуелен настан: „Match4Industry Business Matchmaking Event“