25.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Вршителот на должност Амбасадор на С.Р. Германија во посета на „Костал“: И покрај кризата работниците се задржуваат и се примаат нови
Вршителот на должност Aмбасадор на С.Р. Германија во земјата, Н.Е. Ото Граф, денеска ја посети фабриката „Костал Македонија“ во Охрид, една од поголемите германски инвестиции од автомобилската индустрија кај нас. Од започнувањето на инвестицијата „Ко...
24.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Дрисла со новиот стерилизатор станува современа депонија
Со набавката на стерилизаторот се става крај на неодговорното и несовесно постапување со медицински отпад, односно несоодветната обработка на медицинскиот отпад, којшто потоа завршуваше на Дрисла како обичен отпад. „ЈП депонија Дрисла-Скопје“ набави ...
23.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
КОЖУВЧАНКА ДОНИРАШЕ АПАРАТ ЗА ВЕНТИЛАЦИЈА ПРИ ТРАНСПОРТ НА ПАЦИЕНТИ
Медицинска опрема во вредност од 10.000 евра доби Универзитетската клиника за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација, интензивно лекување и ургентен центар (ТОАРИЛУЦ). Станува збор за донација од кавадаречката компанија „Кожувчан...
23.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ВО БИТОЛА ОТВОРЕНА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОВИД-19 - ДОНАЦИЈА ОД КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ
Во Центарот за јавно здравје во Битола почна со работа лабораторијата за молекуларна дијагностика во која ќе се вршат тестирања за ковид-19.Лабораторијата е донација на фабриката „Кромберг и Шуберт“, која набави апарат во вредност од 30 000 евра.Во о...
23.06.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„МАКПЕТРОЛ“ - лидер во нафтениот бизнис и во справување со Ковид-19 кризата
По успешниот старт на годината во првите два месеца компанијата  „Макпетрол“ се соочува со намален обем на продажба предизвикан од Ковид-19 кризата, но согласно укажувањето на директорот на малопродажба, Александар Спасовски, во овие услови успешно с...