17.01.2020, АКТУЕЛНО
КОФИНАНСИРАНИ ГРАНТОВИ ЗА ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ - ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИНСТРУМЕНТОТ ЗА ПОДДРШКА ВО БИТОЛА
Регионалната комора со седиште во Битола при Стопанската комора на Македонија, во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, на 16.01.2020 година организираа презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен повик за инструментот з...
17.01.2020, АКТУЕЛНО
ЛИДЕРОТ НА СДСМ НА РАБОТНА СРЕДБА СО БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
Во насока на имплементација на добрата практика за унапредување на јавно-приватниот дијалог преку спроведување на консултации со бизнис заедницата, со цел креирање на приоритетите на економските програми во пресрет на изборните процеси, претставниц...
16.01.2020, АКТУЕЛНО
ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕИСПРАВНИТЕ ЛИФТОВИ ШТО СЕ ВО ФУНКЦИЈА!
Во Стопанската комора на Македонија на иницијатива на повеќе засегнати страни се одржа состанок со директорот на Државниот инспекторат за техничка инспекција. На работниот состанок се разговараше за начините како да се дефинира одговорноста за става...
16.01.2020, АКТУЕЛНО
СЕГА СЕ 5 ОТСТО ЗА КРЕДИТИ И 1,28 ОТСТВО ЗА ЗАШТЕДИ - КАМАТИТЕ ЌЕ ПАЃААТ И ПОНАТАМУ
Превземено од (Faktor.mk)Трендот на намалување на каматните стапки трае веќе две години наназад, и ќе продолжи и натаму, вели за Фактор првиот човек на НЛБ банка, Антонио Аргир. Ова следува откако Народна банка одлучи да ја намали основната камата од...
16.01.2020, АКТУЕЛНО
МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И МАРОКО
Со цел продлабочување на соработката на Северна Македонија и Мароко, потребно е детално да се разгледаат можностите и да се отпочне со конкретни иницијативи за промоција на соработката меѓу двете земји - истакна Антони Пешев, претседавач на Собраниет...