23.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Потврдени ЕУ сертификати за добра производна пракса на Алкалоид
Алкалоид АД Скопје, информира дека Агенцијата за лекови и медицински средства на Република Словенија по извршената инспекција во погоните за производство на лекови на компанијата, ги потврди сертификатите за сообразност со начелата на Добрата произво...
22.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
СТАРТУВАШЕ СПЕЦИЈАЛИЗИРАНАТА ПЛАТФОРМА ИЗВОЗ.МК
Денеска стартуваше Извоз.МК, специјализирана платформа за промоција и поддршка на македонскиот извоз и македонските извозни компании.Главниот фокус ќе биде ставен на порталот www.izvoz.mk, кој има за цел на едно место да ги обедини сите важни информа...
20.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Методија Мирчев нов извршен директор на А1 Македонија
Преземено од МИАМетодија Мирчев е назначен за нов извршен директор на А1 Македонија. Од, компанијата соопштуваат дека тој од денеска ги презема одговрностите на извршната позиција и ќе го наследи Мислав Галер, кој одлучи да ја продолжи својата кариер...
17.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ИНТЕРВЈУ ВОЈНОВИЌ: За да бидете лидер во осигурувањето мора да ги одржувате ветувањата кон клиентите
Во фокусот на нашето работење се клиентите, сакаме да ја обезбедиме нивната сигурност и задоволство. Убеден сум дека и натаму ќе ја задржиме цврстата лидерска позиција на пазарот на неживотно осигурување. Тоа се постигнува ако ги одржувате ветувањата...
16.01.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ИНТЕРВЈУ СУЏУБАШИ: Нови услуги и грижата за клиентите и во иднина ќе бидат основа за раст на Халкбанк
Окрупнувањето на банкарскиот сектор има позитивно влијание, бидејќи така се создаваат големи играчи кои можат да понудат поголема поддршка за економијата. Поместувањата на македонскиот банкарски пазар ќе донесат корист за корпоративниот сектор, но и ...