ЕДЕН РЕГИОН
ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Средби, Семинар, Обука, Настан
   
11.06.2019 - 12.06.2019
Бизнис средби
Бизнис средби на „ЕНЕРГА 2019“ во Сараево, од 11-12 јуни 2019 година
Сараево, Босна и Херцеговина

 Enterprise Europe Network Македонија и Стопанската комора на Македонија ви овозможуваат да воспоставите контакти со нови деловни партнери на

Бизнис средби на „ЕНЕРГА 2019“ во Сараево, од 11-12 јуни 2019 година

Агенцијата за развој на Сараево и Enterprise Europe Network во Босна и Херцеговина организираат Бизнис средби „ЕНЕРГА 2019“, за време на 9-тиот Меѓународен саем за енергија, рударство, заштита на животната средина и сродните индустриски дејности.


Бизнис средбите на „ЕНЕРГА 2019“ ќе се одржат на 11-12 јуни 2019 година во Сараево, Босна и Херцеговина и би сакале да ве поканиме да учествувате на настанот.


Бизнис настанот „ЕНЕРГА 2019“, ќе обезбеди дополнителна поддршка на компаниите во изнаоѓањето меѓународни партнери на Саемот. На учесниците им се нуди да ги изберат своите потенцијални партнери според нивните сопствени потреби и интереси и да разговараат за можната соработка.


Во изминатите години, изложбата и конференцијата „ЕНЕРГА 2019“, со нивните програми и структура на учесниците, беа потврдени како успешен и атрактивен бизнис настан и го зазедоа своето место меѓу најзначајните настани поврзани со енергијата во регионот. Саемот „ЕНЕРГА“ е местото каде што се среќаваат истакнати домашни и странски компании, како и сегашните трендови и различни истражувачки и производствени достигнувања во производството и дистрибуцијата на електрична енергија, фосилни горива, обновливи извори на енергија, енергетска ефикасност, сродна индустрија (метал, машини, градежништво и инженеринг) и различни форми на деловна соработка меѓу домашните и меѓународните компании.


Свесни за фактот дека иновациите и технолошкиот напредок претставуваат основа за понатамошен развој на секторот, за деветтото издание на „ЕНЕРГА 2019“, објавуваме поголемо присуство на студенти, млади експерти и нови компании кои ќе можат да ги презентираат своите бизниси преку специјално дизајнирана програма, сесии и дизајнирани идеи и проекти за Саемот.


Тематски фокус на настанот за појавување на бизнис: Енергија, Електроника, Рударство, Животна средина, Метал и машини, градежни и градежни материјали, Инженерство, Дизајн и Консалтинг, Женско претприемништво.

Зошто да учествувате:

- учеството во настанот за бизнис средбите е бесплатно и вклучува:

- персонализиран распоред за состаноци (однапред подготвени 25-минутни состаноци);

- информативен пакет обезбеден на денот на настанот;

- деловна помош на партнерите на Enterprise Europe Network пред, за време и по настанот.


Место: Центар Скендерија, Терезија бб, Сараево, Босна и Херцеговина


Повеќе информации на: www.energa2019.talkb2b.net


Пријави се електронски

Контакт лице:
Лазо Ангелевски
Телефон: ++ 389 2 3244090, M. 070 271 731
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: laze@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015
Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје