ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРОЦЕСОТ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПРЕДЛОГ ЗАКОН ЗА ДОНИРАЊЕ НА ВИШОК ХРАНАСпоред Известувањето на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, со Законот ќе се регулира донирањето на вишокот на храна. Целта на Законот е воспоставување на механизми и критериуми за регулирање на активноста на донирање на вишокот храна.

 


Контакт лице: Љупка И.Самарџиска
Телефон: ++ 389 2 3244018, M. 070 389 636
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: ljupka@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје