24.03.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ СО АПЕЛ ДО ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА
Во рамки на „Берлинскиот процес“, стопанските комори на шесте земји од Западен Балкан се обединети во т.н. Коморски инвестициски форум или скратено КИФ. Во услови кога пандемијата на корона вирусот предизвикува сериозни последици и за економиите на ...
17.03.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Справување со пандемијата на коронавирусот (COVID-19) во рамки на Западен Балкан
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаПо официјалното прогласување на пандемија на светско ниво, владите на шесте земји од регионот на Западен Балкан активно се приклучија кон преземање мерки за спречување на ширењ...
03.03.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Олеснување на трговијата со овошје и зеленчук во регионот на Западен Балкан
На минатонеделниот состанок одржан во Тиват, Црна Гора, Мешовитиот комитет на ЦЕФТА донесе одлука за олеснување на трговијата со овошје и зеленчук во регионот на Западен Балкан, што дополнително ќе придонесе за раст и развој на економијата во овој де...
18.02.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Чадеж во Комисијата на ЕУ: Олеснување и поевтинување на бизнис активностите од Западен Балкан
-Коморскиот инвестициски форум на шесте земји од Западен Балкан и Генералниот директорат за Европска соседска политика и преговори за проширување (ДГ НЕАР) ќе подготват серија конкретни предлози и решенија корисни за деловната заедница во следните ме...
11.02.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
Ѓерѓалиу: ПОТРЕБНИ СЕ МИНИСТРИ ЗА РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА ВО СИТЕ ЗЕМЈИ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо насока на креирање регионалнана стабилност, минатата недела во Приштина се одржа Форум на Организацијата за граѓанско општество (CSO), во соработка со Невладината организаци...