09.04.2020, ПОРАКА ОД ...
(НЕ)СТАНДАРДНИ РЕШЕНИЈА ЗА НЕСТАНДАРДНИ СОСТОЈБИ – ТРИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ПАЗАРОТ СО НАФТЕНИ ДЕРИВАТИ

Решенијата за кризни ситуации вообичаено значат да се размислува надвор од кутијата. Веќе на сите ни е јасно дека никој нема да може да ги одбегне негативните економски ефекти кои со себе ги донесе коронавирусот, прашањето е само како да ...

03.04.2020, ПОРАКА ОД ...
АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА -Став на Претседателот Азески во неделникот Фокус
Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонијаобјавено во неделникот Фокус 3.4.2020 годинаМинатата недела на страницата на неделникот Фокус отворивме еден серијал на текстови врзан за најзначајната тема во моментов, под наслов: Еден в...
01.04.2020, ПОРАКА ОД ...
КОВИД 19 ВИРУСОТ И ИСКУСТВЕНОТО ЗНАЕЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ
Нема држава во светот која остана имуна на кризата што ја создаде КОВИД 19. Здравствениот систем е погоден, економијата назадува. Образованиот процес претрпе драстична промена. Училниците останаа празни, наставата продолжи од дома. Но, државите секој...
29.03.2020, ПОРАКА ОД ...
КОРИДОРИТЕ ТРАСИРАНИ, МЕРКИТЕ ЕЛАБОРИРАНИ, КОМПАНИИТЕ ФРУСТРИРАНИ

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа. Но најважно е да се сп...

25.03.2020, ПОРАКА ОД ...
ФОРМИРАН КРИЗЕН ШТАБ ВО РАМКИТЕ НА СКМ
Почитувани членови на СКМ, најстарата и најголема бизнис-заедница во земјава,Сакам да Ве информирам дека изминатата недела имав интензивни контакти со компаниите, со претставниците на власта и со економските експерти и врз основа на нив презедов неко...