18.05.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
СВЕТОТ НАСКОРО БИ МОЖЕЛ ДА ГО ДОБИЕ ПРВИОТ ТРИЛИОНЕР
Според истражувањето на консултантската компанија Copmarisun, сопственикот на Amazon, Џеф Безос, во оваа деценија ќе достигне статус на прв трилионер во историјата.Тој ќе го заземе тоа место и покрај пандемијата од коронавирус, или токму поради тоа. ...
16.04.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
ДВАЈЦА СВЕТИНИКОЛСКИ ИНОВАТОРИ СО УРЕД ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ВО БОРБА ПРОТИВ COVID-19

Уред за дезинфекција на воздухот, кој работи на принципот на УВЦ зраци во елиминација на вирусите и бактериите иновација на двајца млади светиниколчани, денеска беше презентиран во Општината Свети Николе. Овие двајца иноватори велат дека доволно е...

27.03.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
МАКЕДОНЦИ ИЗРАБОТУВААТ ВИЗИРИ ЗА ЗАШТИТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ
Рубриката „Успешни приказни“ беше иницирана во насока на промоција на успешните потфати на поединци, компании или организации. Во услови на прогласена вонредна ситуација, опколени со вести кои дополнително не загрижуваат и обесхрабруваат, бевме сведо...
24.03.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
ЕСТОНИЈА БЕСПЛАТНО ГИ НУДИ СОПСТВЕНИТЕ ДИГИТАЛНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПОДДРШКА НА ДРУГИ ЗЕМЈИ
Естонија најави дека има волја да ги сподели своите алатки за дигитално образование за да ги поддржи образовните системи на другите земји за време на кризата со коронавирусот.Иницијативата е поддржана од „Стартап Естонија“ и соорганизирана со естонск...
11.03.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
Народната банка отвори „Порта за иновации“ – платформа за комуникација со финтек-секторот
Портата за иновации претставува комуникациски канал / платформа за комуникација помеѓу иновативната бизнис-заедница (финтек-секторот), Народната банка и други релевантни институции, поради развивање доверба и дијалог помеѓу сите вклучени страни.Основ...