05.09.2017 (Семинар)
РАСКИНУВАЊЕ НА ТРГОВСКИТЕ ДОГОВОРИ, УТВРДУВАЊЕ НИШТОВНОСТ, ПОНИШТУВАЊЕ НА ИСТИТЕ И ПРАВНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ КОИ ГИ СЛЕДАТ ОВИЕ ИНСТИТУТИ

06.09.2017 (Семинар)
ПРЕСМЕТКА И ОДАНОЧУВАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ - ТРОШОЦИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТАТА СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА

12.09.2017 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: УПРАВУВАЊЕ СО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА СЛЕДЕЊЕ НА УЧИНОКОТ НА ВРАБОТЕНИТЕ

14.09.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: УПРАВУВАЊЕ СО КОНФЛИКТИ

18.09.2017 (Тренинг обука)
Дводневен тренинг: РАЗВОЈ НА ЛИДЕРСТВО

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

20.09.2017 (Семинар)
Советување на тема:ПРАВНИ НОРМИ ОД ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ И ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА ЗА КОИ НАЈЧЕСТО СЕ УТВРДЕНИ НЕПРАВИЛНОСТИ ПРИ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

26.09.2017 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ ИЗВЕШТАИ ЗА ДАНОЧНИ И УПРАВУВАЧКИ ЦЕЛИ ПО СОПСТВЕНА МЕРКА

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

28.09.2017 (Семинар)
СРЕДСТВА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА (ПРЕТХОДНИ И ПРИВРЕМЕНИ МЕРКИ) И ЛИКВИДАЦИЈА НА ТРГОВСКИ ДРУШТВА

28.09.2017 (Семинар)
НОРМАТИВИ И СТАНДАРДИ ВО ТРГОВСКИТЕ ДРУШТВА СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ И ЗАКОНОТ ЗА ПОЖАРНИКАРСТВО

29.09.2017 (Семинар)
ПРАВНА ПРИРОДА НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА, ПРАВА И ОБВРСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА И ВИДОВИ ДОКАЗИ

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

03.10.2017 (Семинар)
ВОВЕД ВО ЕТИЧКО ХАКИРАЊЕ

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Бизнис-настани

16.08.2017 - 16.08.2017


Форум Горња Радгона,  Словенија

12. AGRI-TRADE“ ФОРУМ меѓу земјите од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина -26.08.2017, Горња Радгона,Р.Словенија„12. AGRI-TRADE “ФОРУМ
МЕЃУ ЗЕМЈИТЕ ОД ЦЕНТРАЛНА И ИСТОЧНА ЕВРОПА И НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА (16+1)

24-26 август 2017 година
Горња Радгона, Р. Словенија

     Стопанската комoра на Македонија во соработка со Амбасадата на Република Словенија во Република Македонија, Ве покануваат да бидете дел од овогодинешниот „12. AGRI-TRADE“ ФОРУМ меѓу земјите од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина, којшто претставува еден од најзначајните настани во областа на земјоделието во рамки на Иницијативата 16+1.


     Настанот се одржува секоја година во различна држава на високо политичко и министерско ниво, а на овогодинешниот настан се очекува учество да земат политички и бизнис делегации од сите земји од Централна и Источна Европа (Албанија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Чешка, Црна Гора, Естонија, Хрватска, Латвија, Литванија, Македонија, Полска, Словачка, Словенија, Србија и НР Кина).


     Политичкиот дел од настанот ќе се одржи на 25 август 2017 година, петок во Брдо при Крању, Р. Словенија каде што министрите од земјите од Централна и Источна Европа и Кина ќе бидат дел од Министерската Конференција на тема „Важноста на синџирите за снабдување со прехранбени производи на локално и глобално ниво“. По завршувањето на Конференцијата делегациите од земјите учеснички ќе остварат и билатерални средби.


     Настанот ќе продолжи и наредниот ден на 26 август 2017 година, сабота со свеченото отворање на 55. Интернационален саем за земјоделие и прехрана-АГРА, којшто ќе се одржува во Горња Радгона, Р. Словенија, а во чии рамки ќе се одржи и „12. AGRI-TRADE“ ФОРУМ меѓу земјите од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина.

    Оваа година земјите  од Централна и Источна Европа ќе имаат можност да ги презентираат своите потенцијали на Националните павиљони, при што посебен акцент ќе биде ставен на НР Кина како партнерска земја во Иницијативата 16+1. Во попладневните часови ќе се одржи и Бизнис Конференција на земјите од Централна и Источна Европа на којашто сите излагачи и бизнисмени од областа на земјоделството, прехранбениот сектор и комплементарните индустрии се поканети да земат учество. Бизнис Коференцијата претставува одлична можност за вмрежување и размена на информации и искуства со претставниците од дадените индустрии.

Ја користиме оваа прилика да ги поканиме сите заинтересирани компании од областа на земјоделството, прехранбениот сектор и комплементарните индустрии да земат учество на Бизнис Конференцијата, којашто ќе се одржува на 26 август 2017 година, сабота од 15:00 до 18:00 часот во хала 1 на саемот АГРА во Горња Радгона.

     Сите заинтересирани компании учеството на претстојниот Форум можат да го пријават со пополнување на пријавниот лист во прилог, најдоцна до 10 јули 2017 година. Работен јазик на Форумот е англиски.

За подетални информации во врска со настанот, Ве молиме контактирајте со:
- Сања Николова
телефон:+ 389 32 44 091, е-адреса: sanja@mchamber.mk  


Во прилог:
- Нацрт агенда- 26.08.2017;
- Пријавен лист (на англиски јазик). 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права