27.03.2020, АКТУЕЛНО
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 27.3.2020 година
Во период на вонредна состојба клучни за успешно функционирање се комуникацијата и координацијата. Во тој контекст, многу важен е протокот на информации, од компаниите преку Стопанската комора на Македонија до Владата и надлежните институции, но и об...
27.03.2020, АКТУЕЛНО
КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ-ИНФОРМАЦИИ ЗА COVID 19 ВО РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
Коморскиот инвестициски форум, во соработка со шесте комори од регионот на Западен Балкан (Стопанската комора на Македонија, Унијата на стопански комори на Албанија, Комората за надворешна трговија на Босна и Херцеговина, Стопанската комора на Црна ...
26.03.2020, АКТУЕЛНО
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 26.3.2020 година
Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите со цел полесно надминување на постојната ситуација. Прашањата и иницијативите од компаниите се проследуваат до Владата и надлежните институции и повратните ...
23.03.2020, АКТУЕЛНО
ПОСТОИ МОЖНОСТ ЗА ПРОИЗВОДСТВО ВО НОЌНА СМЕНА
На денешното обраќање до јавноста од страна на м-р Зоран Јовановски, Главен советник на Управниот одбор на Стопанската комора на Македонија за економски прашања, кое во овие вонредни околности го правиме само со наше обраќање кон јавноста без присуст...
23.03.2020, АКТУЕЛНО
ЈАКИМОВСКА: ПРИЛЕПСКОТО СТОПАНСТВО НЕ ОТПУШТА РАБОТНИЦИ
Прилепските фирми не ги отпуштаат работниците. На принуден платен одмор се прилепчани кои работат во компанијата „Кромберг и Шуберт“. Помагаме каде е најпотребно, а се преструктуираме за работа на заштитни средства, изјави денеска претседателот на Ре...