28.08.2018 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „MEET4BUSINESS AGRA 2018“

05.09.2018 (Семинар)
ПЛАТИ И ПРАВА И ОБВРСКИ ОД РАБОТЕН ОДНОС КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ПЛАЌАЊЕТО НА РАБОТАТА

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE

11.09.2018 (Семинар)
ИНТЕРЕН МАРКЕТИНГ – СПОЈ НА МАРКЕТИНГОТ И ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

14.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

14.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

18.09.2018 (Семинар)
ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

21.09.2018 (Семинар)
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

26.09.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

26.09.2018 (Семинар)
НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ АЛАТКИ И ПОСЕБНИ НАЧИНИ НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

12.04.2018


Актуелно  

СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ СО НОВ СОСТАВ НА УПРАВНИОТ ОДБОР


На последната пленарна седница на Советот на странски инвеститори (ССИ) при Стопанската комора на Македонија, одржана на 11 април 2018 година, беше избран нов состав на Управниот одбор на Советот и тоа:

1. Штефан Петар, претседател на Управниот одбор на „ЕВН Македонија“ АД - Скопје, претседател на ССИ;
2. Ирена Јакимовска, извршен директор на „Конфи Ангел“ - Прилеп, потпретседател на ССИ;
3. Волфганг Марингер, извршен директор на „АрцелорМиттал“ - Скопје, потпретседател на ССИ;
4. Алпер Ерсој, извршен директор на „ТАВ Македонија“ - Скопје;
5. Јоанис Геруланос, главен извршен директор на „ОКТА“ АД – Скопје;
6. Михаел Солтер, извршен директор на „Филип Морис - Тутунски комбинат“ – Прилеп;
7. Ајхан Узун, извршен директор на „Рамстор Македонија“ - Скопје;
8. Александар Чадиковски, извршен директор на „Технички гасови Скопје“ - Скопје;
9. Аврам Стојчевски, извршен директор на „Ван Хол Македонија“, претседавач на Асоцијацијата на автомобилската индустрија при ССИ;
10. Ратко Христов, административен и финансов директор на „Сокотаб“ ДООЕЛ- Битола;
11. Катерина Бошевска, извршен директор на „ЕОС Матрикс“ ДООЕЛ - Скопје;
12. Димитар Цветковски, претседател на Одборот на директори на „Макстил“ АД – Скопје;
13. „Франческо Татоли, извршен директор на „КЕМЕТ Електроникс Македонија“;
14. Лидија Нанус, извршен директор на „Делоит Македонија“ ДОО;
15. Никола Битрак, извршен директор на „АФ-Консулт“ – Скопје.

М-р Штефан Петер, претседател на Управниот одбор на „ЕВН Македонија“ и Ирена Јакимовска, извршен директор на „Комфи Ангел“, се реизбрани за претседател на Советот на странски инвеститори, односно за потпретседател на Советот на странски инвеститори.

Волфганг Марингер, извршен директор на „АрцелорМиттал“ - Скопје, е избран за потпретседател на Советот на странски инвеститори.

Мандатот на секој член на Управниот одбор е две години.

На настанот, господинот Марко Мантованели, менаџер на Светска банка за Македонија и Косово и господинот Бојан Шимбов, економист во Канцеларијата на Светската банка во Скопје, го презентираа  последниот Редовен економски извештај за Западен Балкан, објавен од Светската банка.

Влатко Стојановски 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права