26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

03.04.2018 (Семинар)
КОНТРОЛИНГ ВО МАГАЦИНСКОТО РАБОТЕЊЕ

04.04.2018 (Форум)
МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-04.04.2018

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Актуелно


22.03.2018
Претседателот Азески во работна посета на „АрцелорМиттал“ – ПОДДРШКА ЗА МЕТАЛУРГИЈАТА КАКО КЛУЧЕН СЕКТОР НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА
22.03.2018
Најава за посета на бизнис делегација од Исламската Република Иран на Стопанската комора на Македонија - Амбасадорот на Исламската Република Иран во работна посета на Комората
21.03.2018
ОДРЖАНА ОСМАТА СЕДНИЦА НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО ШТИП - ПОТПИШАНИ ДВА МЕМОРАНДУМА ЗА СОРАБОТКА
21.03.2018
СТАВ: ВРЕМЕ Е ЗА МУДРИ ПОТЕЗИ ВО НАСОКА НА ЕЛИМИНИРАЊЕ НА БАРИЕРИТЕ ЗА ПОШИРОКА РЕГИОНАЛНА ИНТЕГРАЦИЈА ПО ПОВОД ОДЛОЖЕНАТА СЕДНИЦА НА ВЛАДИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВО НИШ
20.03.2018
СО ИНОВАТИВНОСТ И ДИГИТАЛНА ТЕХНОЛОГИЈА ДО ЗГОЛЕМЕНА КОНКУРЕНТНОСТ – ЗАКЛУЧОК ОД „САМИТОТ НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ – НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ“
20.03.2018
Средба со потпретседателот на Стопанската комора на Австрија, Ричард Шенц - ПОГОЛЕМА СОРАБОТКА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ ДУАЛЕН СИСТЕМ НА СРЕДНО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА
20.03.2018
ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ТАЈВАН ВО ПОСЕТА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
20.03.2018
ОДРЖАНА СЕДНИЦА НА ГРУПАЦИЈАТА ЗА ОРУЖЈЕ, ОПАСНИ И ЕКСПЛОЗИВНИ МАТЕРИИ, ПИРОТОЕХНИЧКИ СРЕДСТВА И ОПРЕМА ЗА ВОЕНА И ЦИВИЛНА НАМЕНА – компаниите дискутираа за прашања поврзани со подготовката на Законот за развој, производство и промет на воени стоки
19.03.2018
РЕГИОНАЛНА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО БИТОЛА - ПОСЕТА НА ДЕЛЕГАЦИЈА НА СТОПАНСТВЕНИЦИ ОД ИЗРАЕЛ
19.03.2018
Здружение на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите - ПОДГОТВЕНОСТ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА ГРАДЕЖНИ ПРОИЗВОДИ
16.03.2018
СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА ДОМАЌИН НА САМИТОТ НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ – НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ
16.03.2018
САМИТ НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ – НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ - НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК КАКО ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ИСТРАЖУВАЧКИТЕ КАПАЦИТЕТИ
15.03.2018
Одржано предавање на тема: „МЕНАЏМЕНТ НА БЕЗБЕДНОСТ СО ИНФОРМАЦИИ“ во рамки на редовните активности на КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ-ПРЕТПРИЕМАЧИ
14.03.2018
РЕГИОНАЛНА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО ШТИП – ОДРЖАНА БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ВЕШТИНИ ЗА ПРЕЗЕНТИРАЊЕ И ЈАВЕН ГОВОР
14.03.2018
Работна средба на членките на Стопанската комора на Македонија со директорот на Фондот за иновации и технолошки развој – ДИСКУСИЈА ЗА МЕРКИТЕ ОД ТРЕТИОТ СТОЛБ ОД ПЛАНОТ ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ
13.03.2018
„CLOUD“ РЕШЕНИЈА, НОВИ ТРЕНДОВИ ВО БИЗНИСОТ – МОЖНОСТИ И ПРЕДИЗВИЦИ
13.03.2018
Асоцијацијата за управување со посебни текови на отпад - МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА: „ЕВРОПСКИТЕ ИСКУСТВА ЗА УЛОГАТА НА КОМПАНИИТЕ КОИ УПРАВУВААТ СО ПОСЕБНИТЕ ТЕКОВИ НА ОТПАД – СЕГА И ВО ИДНИНА“
12.03.2018
ЈАКНЕЊЕ НА ЕКОНОМСКАТА СОРАБОТКА МЕЃУ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА ЕСТОНИЈА
1 / 6


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права