23.01.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: ОДГОВОРНОСТ ЗА ШТЕТА НА ОРГАНИТЕ НА УПРАВУВАЊЕ И НАДЗОР ОД АСПЕКТ НА ЗАКОНОТ ЗА ТРГОВСКИ ДРУШТВА И ОД АСПЕКТ НА ЗАКОНОТ ЗА СТЕЧАЈ

24.01.2017 (Семинар)
МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

24.01.2017 (Работилница)
Работилница за кариерно советување на тема:ИНВЕСТИРАЊЕ ВО СТРУЧНИОТ КАДАР И ЈАКНЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ТИМОТ ВО КОМПАНИЈАТА

24.01.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар:СИСТЕМИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА

25.01.2017 (Семинар)
SPIN - ТЕХНИКИ ЗА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЧКИ СПОСОБНОСТИ

25.01.2017 (Саем)
„AGROmashEXPO 2017“ - 25-28.01.2017 Будимпешта, Р. Унгарија

27.01.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: „Годишна сметка и финансиски извештаи“

30.01.2017 (Семинар)
Еднодневна обука на тема: „Градење доверба и управување со стрес“

01.02.2017 (Семинар)
Eднодневен семинар: ,,УСПЕШНО ПОДГОТВУВАЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ПОНУДИ, КОРИСТЕЊЕ НА ЕСЈН-СИТЕ АЛАТКИ И МОДУЛИ (ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ, ДИГИТАЛНО ПОТПИШУАВАЊЕ, Е-АУКЦИИ/КОНЕЧНА ЦЕНА), ТЕНДЕРСКО ДОСИЕ, МОДУЛ ЗАВРШЕНИ ПОСТАПКИ“

02.02.2017 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИ И ПОДАТОЦИ ВО ДЕЛОВНОТО ОПКРУЖУВАЊЕ

08.02.2017 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: СОВРЕМЕНИ МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ

09.02.2017 (Саем)
„WIN EUROASIA Metalworking“- Саем за металопреработувачката индустрија 9 - 12.02.2017- Истанбул, Република Турција

17.02.2017 (Тркалезна маса)
По повод 95-годишнината од коморското организирање и работење во Република Македонија Стопанската комора на Македонија организира тркалезна маса на тема: ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци -

21.02.2017 (Семинар)
МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

02.03.2017 (Саем)
6. Меѓународни денови на енергетиката и инвестициите, 2 - 3.03.2017-Нови Сад, Р. Србија

03.03.2017 (Семинар)
ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА

16.03.2017 (Саем)
„WIN EUROASIA Automation“- Саем на автомобилската индустрија 16-19.03.2017

21.03.2017 (Семинар)
МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ

02.04.2017 (Конференција)
"ГОДИШЕН ИНВЕСТИЦИСКИ СОБИР"- Тема: Меѓународните инвестиции и конкуренцијата,2-4.4.2017- ДУБАИ, УАЕ

06.04.2017 (Бизнис средби)
Бизнис-средби „INDUSTRYMATCHMAKING – IMM 2017“ 6 април 2017 година, Софија, Република Бугарија

24.04.2017 (Бизнис средби)
„Global Business & Markets“ 24-28 април 2017 година во Хановер, Германија

17.05.2017 (Бизнис средби)
Конференција и меѓународни деловни средби „THE FUTURE OF BUILDING“


20.01.2017
Стопанската комора на Македонија со иницијатива за подобрување на економските можности на бизнисите од малите земји: Тркалезна маса по повод 95-годишнината од коморското организирање и работење во Македонија
20.01.2017
Од активностите на Регионалната комора со седиште во Прилеп - СЕДМА ДОНАТОРСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ДОИЗГРАДБА НА ЦРКОВНИОТ ХРАМ „СВЕТА ПЕТКА“ ВО ПРИЛЕП
18.01.2017
Еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“, е Џемал Инаишвили, претседател на Конфедерацијата на азиско-пацифичките трговско-ндустриски комори (CACCI)
17.01.2017
Еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“, е проф. д-р Драган Микеревиќ, продекан за научно-истражувачка работа на Економскиот факултет при Универзитетот во Бања Лука
16.01.2017
Постојан избран суд – Арбитража при Стопанската комора на Македонија – СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ СЕ` ПОВЕЌЕ КОРИСТАТ АРБИТРАЖА, КАКО БРЗ И ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ МЕЃУ ДЕЛОВНИТЕ СУБЈЕКТИ
 


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права