26.04.2017 (Конференција)
Регионалната конференција: „МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАЊЕ НА СТОПАНСКИТЕ СПОРОВИ“

27.04.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар: ИТ-РЕВИЗИЈА

27.04.2017 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.04.2017 (Семинар)
ОСНОВИ НА КОНТРОЛИНГОТ ВО ПРОДАЖБА И МАРКЕТИНГ

04.05.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: Водење на е-деловодник и негово усогласување со рачно водење на деловодник имплементирајќи ги најновите измени на Законот за архивски материјал

05.05.2017 (Настан)
ПРАВА И ОБВРСКИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ ОД ОБЛАСТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И УРБАНИЗМОТ

08.05.2017 (Саем)
„MACH-TECH and INDUSTRY DAYS 2017"- 8-10.05.2017, Будимпешта, Унгарија

09.05.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:БУЏЕТИРАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО ТРОШОЦИ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО

09.05.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ИКТ пролет во Европа 2017" 9-10 мај 2017 година во Луксембург

11.05.2017 (Семинар)
ДЕТЕКТИРАНИ ПОВРЕДИ ПРИ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР НА ЕДНОДЕЦЕНИСКИТЕ ИЗМЕНИ НА ОДРЕДБИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ

15.05.2017 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ: МАКЕДОНИЈА – ВЕЛИКА БРИТАНИЈА,15 МАЈ 2017, СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

15.05.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ AgroB2B@NSFair " на 15 мај 2017, во Нови Сад, Србија

17.05.2017 (Бизнис средби)
Конференција и меѓународни деловни средби „THE FUTURE OF BUILDING“

17.05.2017 (Настан)
ПРАВА И ОБВРСКИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ И КОЛЕКТИВНИ ДОГОВОРИ

23.05.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

23.05.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ И РЕАЛНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

25.05.2017 (Тренинг обука)
Советување на тема: Антистрес тренинг за ефикасно управување со стрес на работното место (стрес менаџмент стратегии и техники)

06.06.2017 (Саем)
7. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА ЕНЕРГЕТИКА „ЕНЕРГА 2017“ - 6 - 8.06.2017 Сараево, БиХ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

Бизнис-настани

16.03.2017 - 16.03.2017


Бизнис средби Франкфурт,  Германија

Меѓународни деловни средби „ISH 2017 Brokerage Event “- (енергетски сектор, животна средина и вода)


Стопанската комора на Македонија преку ЕЕН Мрежата во соработка со Европската мрежа на претприемачи од Хесен, СР Германија, ве покануваат да учествувате на меѓународните деловни средби на настанот „ISH 2017 Brokerage Event“- Саем и деловни средби за дизајн на иновативни бањи, енергетско ефикасно греење, технологии за греење, еколошка климатизација, ладење и вентилација и обновливи извори на енергија на 16 март 2017 година, во Франкфурт на Мајна, СР Германија.

Хесен е една од шеснаесетте сојузни покраини во Германија, која има површина од 21.110 км2 и околу шест милиони жители. Главен град на Хесен е Висбаден, додека негов економски центар е Франкфурт на Мајна.

На овој настан главен акцент ќе се даде на најновите случувања во енергетскиот сектор, животната средина и водата, со најновите технолошки и иновативни достигнувања, со цел да се најдат партнери за бизнис соработка во индустријата, дистрибутери, продавачи на големо, трговци на мало, како и други компании кои се во потрага по потенцијални партнери за да обезбедат развој на бизнисот во следните сектори:

• дизајн на бањи и санитарии;
• нови технологии за греење, климатизација, ладење и вентилација и инсталации;
• изградба и енергетски технологии;
• ефикасни системи и обновливи енергии.

„ISH“ е водечки светски саем за дизајн на иновативни бањи, енергетско ефикасно греење, технологии за греење, еколошка климатизација, ладење и вентилација и обновливи извори на енергија, што ги опфаќа сите аспекти на идни решенија на зградите во хоризонтална и вертикална основа.

Учеството на меѓународните деловни средби е бесплатно. Превозот и сместувањето се на товар на компаниите и на учесниците.

Доколку сакате да се пријавите и да учествувате на деловните средби, ве молиме да се регистрирате електронски на следната веб-страна: https://www.b2match.eu/ish2017 најдоцна до 13.3.2017 година.

Успешното потврдување на деловните средби (директни средби/состаноци) со компаниите е предуслов за учество на овој настан.

Меѓународните деловни средби ќе се одржат на 16 март 2017 година, во Месе Франкфурт, СР Германија, сала 4 Ц-(Messe Frankfurt, Hall 4.C room Alliance, Ludwig-Erhard-Anlage 1, D-60327 Frankfurt).

Контакт лица:

Ирена Мојсовска, ЕЕН Македонија
Enterprise Europe Network Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244 009
E-адреса: irena@mchamber.mk

Tanja Göb-Zeizinger, ЕЕН Хесен
Enterprise Europe Network Hessen
Hessen Trade & Invest GmbH
Konradinerallee 9
65189 Wiesbaden, Germany
Phone: +49 (0) 611 95017-8958
Fax:     +49 (0) 611 95017-5-8958
E-Mail:  tanja.goeb-zeizinger@htai.de
Web:    www.htai.de, www.een-hessen.de
            www.twitter.com/EEN_Hessen
Newsletter: www.htai.de/Newsletter


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Ирена Мојсовска
Тел: ++ 389 2 3244009 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: irena@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права