26.07.2017 (Бизнис средби)
Билатерални деловни средби меѓу македонски и турски компании - 26.07.2017 Скопје

26.08.2017 (Форум)
12. AGRI-TRADE“ ФОРУМ меѓу земјите од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина -26.08.2017, Горња Радгона,Р.Словенија

06.09.2017 (Семинар)
ПРЕСМЕТКА И ОДАНОЧУВАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ - ТРОШОЦИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТАТА СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА

12.09.2017 (Семинар)
Дводневен семинар: УПРАВУВАЊЕ СО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА СЛЕДЕЊЕ НА УЧИНОКОТ НА ВРАБОТЕНИТЕ

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

19.09.2017 (Конгрес)
10. Светски Коморски Конгрес - 19-21.09.2017 Сиднеј, Австралија

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

20.09.2017 (Семинар)
Советување на тема:ПРАВНИ НОРМИ ОД ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ И ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА ЗА КОИ НАЈЧЕСТО СЕ УТВРДЕНИ НЕПРАВИЛНОСТИ ПРИ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

03.10.2017 (Семинар)
ВОВЕД ВО ЕТИЧКО ХАКИРАЊЕ

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

Бизнис-настани

17.02.2017 - 17.02.2017


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ КОЈ ЗАПОЧНА СО ПРИМЕНА НА 1 ЈАНУАРИ 2017 ГОДИНА, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ТАРИФАТА ЗА НАГРАДА И НАДОМЕСТОК НА ДРУГИТЕ ТРОШОЦИ ЗА РАБОТАТА НА ИЗВРШИТЕЛИТЕ


Еднодневен семинар:

НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ КОЈ ЗАПОЧНА СО ПРИМЕНА НА 1 ЈАНУАРИ 2017 ГОДИНА, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ТАРИФАТА ЗА НАГРАДА И НАДОМЕСТОК НА ДРУГИТЕ ТРОШОЦИ ЗА РАБОТАТА НА ИЗВРШИТЕЛИТЕ
21.02.2017 година
10:00-14:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат
        

     Стопанската комора на Македонија на 21.02.2017 година организира еднодневен семинар на тема: Најновите измени во Законот за извршување („Службен весник на Република Македонија“ бр. 72 од 12/4/2017 и бр. 142 од 01/8/2016 год.) кој започна со примена на 1 јануари 2017 година, со посебен осврт на Тарифата за награда и надоместок на другите трошоци за работата на извршителите, донесена од Министерството за правда на 30.12.2016 година и објавена во „Службен весник на Република Македонија бр.226 од 30 декември 2016 година.

ПРОГРАМА:

• Воведни напомени за извршувањето и краток осврт на Глобалниот кодекс за извршување на Меѓународната унија на извршители (мај 2015 година);
• Новините во Законот за извршување при поднесување барање за извршување и приговор  за незаконитости при извршувањето;
• Противизвршување;
• Одлагање и запирање на извршувањето;
• Тарифа за награда и надоместок на другите трошоци за работата на
  извршителите („Службен весник на Република Македонија“, бр. 226 од 30 декември 2016 година);
• Извршување врз паричните побарувања на должникот;
• Извршување врз подвижни предмети;
• Извршување врз недвижности;
• Специфичности на реализацијата на хипотека и реализацијата на залог врз 
  објекти запишани во имотен лист за предбележување на градба;
• Вонсудска наплата на долгови по основ на веродостојна исправа.

Предавач:
- Антончо Коштанов, извршител.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- ручeк и освежување;
- сертификат за присуство на семинарот.

Сите заинтересирани за учество на овој семинар можат да се пријават најдоцна до 17.02.2016 година.

Во прилог: Пријавен лист и Агенда.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права