20.11.2017 (Семинар)
УСПЕШНО СПРАВУВАЊЕ СО ЖАЛБИ И РЕКЛАМАЦИИ НА КЛИЕНТИ

21.11.2017 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

21.11.2017 (Инфо сесија)
ИНФО СЕСИЈА ЗА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ-ШТИП

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

28.11.2017 (Семинар)
ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ (АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ) И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИОТ ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ

30.11.2017 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ГРАДЕЊЕ И НАЈБИТНИТЕ НОРМАТИВНИ И ПРАКТИЧНИ ПРАШАЊА И ПРОБЛЕМИ ПОВРЗАНИ СО ГРАДБАТА - ПРЕДМЕТ НА ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ

03.12.2017 (Советување)
СОВЕТУВАЊЕ СОГЛАСНО ПРОГРАМАТА НА ИСОС

05.12.2017 (Семинар)
ИТ-КАТАСТРОФИ (DRP) И ФОРЕНЗИЧКА ИСТРАГА

12.12.2017 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Бизнис-настани

21.03.2017 - 21.03.2017


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

Еднодневен семинар: УПРАВУВАЊЕ СО ВРЕМЕ


Еднодневен семинар:

УПРАВУВАЊЕ СО ВРЕМЕ
21.3.2017 година (вторник)
10:00-16:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат
 

Стопанската комора на Македонија организира еднодневен семинар на тема: УПРАВУВАЊЕ СО ВРЕМЕ.
Во современиот бизнис се` поголем број менаџери и вработените чувствуваат дека не го контролираат своето време. Не ретко слушаме дека времето управува со луѓето, а не луѓето со времето. Времето за работа никогаш не е доволно, а приватниот живот е сведен на минимум. Неуспевањето да се управува со времето ја нарушува Вашата ефективност и предизвикува стрес.
Оттука произлегува фактот дека доброто управување со времето ни овозможува да работиме попаметно - а не потешко, со тоа што ќе успеваме да сработите повеќе, а за пократко  време, дури и во ситуации кога за кратко време треба да бидеме ефикасни, а притоа работејќи под притисок.
Целта на оваа обука е да ги поттикне учесниците на обуката да управуваат со своето време. Да откријат зошто лошо управуваат со времето, како да се направат разлики помеѓу оние на кои управување со времето „им оди од рака" и оние кои не им оди од рака и без оглед на личните карактеристики постигнуваат извонредна продуктивност.
Основни пристапи на обуката се учење од практични примери, разработка на теоретски концепти, совладување на докажани техники и алатки, дискусии и учење врз основа на детални повратни информации.
За кого е наменета обуката:
Обуката е наменета за оние кои сакаат да го искористат своето време на ефикасен начин и тоа што го започнале навистина да го завршат. Обуката е наменета за професионалци во бизнисот, кои сакаат да научат како времето да стане ресурс за успех во бизнисот, а не пречка во секојдневното извршување на работата.

ПРОГРАМА
- Управување со време:
o Што е управување со време;
o Од што зависи управувањето со време;
o Личните особини и управувањето со време;
- Најчести облици на лошо управување со време:
o Одложување;
o Прекинување;
- Одложување:
o Причините за одложување;
o Надминување на одложувањата;
- Стратегија за надминување одложувањата:
o Специфични стратегии за различни причини за доцнење;
- Други форми на лошо управување со времето:
o Прекинување и справување со тоа.

Предавач:
- Младен Јовановиќ
, тренер и консултант со 14 години работно искуство. Сертифициран WIFI-тренер (WIFI - Институт за промоција на економскиот развој на Австриската федерална комора), со меѓународно работно искуство во повеќе области: стратешко планирање, управување со проектен циклус, организациски и тимски развој, образование за возрасни, прибирање на финансиски средства и јавно застапување. Успешно завршил голем број на програми за тренери и консултанти, вклучувајќи ги и следните програми: Strategic Frameworks во Kennedy School of Development при Универзитетот Харвард во САД, Партнери за демократски промени на Словачка, Меѓународна иницијатива за буџетот на САД, Проект на Владата на Франција во областа на ЕУ-проекти, Charity Know How UK во областа на управување со проектен циклус и модел на спирала во проектното работење. Досега, како консултант и тренер работел во Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија, Бугарија, Романија, Унгарија, Франција и Италија.
Референци: Траг Фондација, LEONI Wiring Systems Southeast, Амбасадата на Франција во Србија, FALKE, OEBS Мисија во Србија, USAID, Институт за одржлив развој на САД, Либера - Италија, Philip Morris Int, Национална агенција за регионален развој на Република Србија и др.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
 работен материјал;
 ручeк и освежување;
 сертификат за присуство на семинарот.

Работен јазик на обуката: српски.

Рок за пријавување: 15.3.2017 година.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права