26.07.2017 (Бизнис средби)
Билатерални деловни средби меѓу македонски и турски компании - 26.07.2017 Скопје

26.08.2017 (Форум)
12. AGRI-TRADE“ ФОРУМ меѓу земјите од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина -26.08.2017, Горња Радгона,Р.Словенија

06.09.2017 (Семинар)
ПРЕСМЕТКА И ОДАНОЧУВАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ - ТРОШОЦИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТАТА СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА

12.09.2017 (Семинар)
Дводневен семинар: УПРАВУВАЊЕ СО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА СЛЕДЕЊЕ НА УЧИНОКОТ НА ВРАБОТЕНИТЕ

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

19.09.2017 (Конгрес)
10. Светски Коморски Конгрес - 19-21.09.2017 Сиднеј, Австралија

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

20.09.2017 (Семинар)
Советување на тема:ПРАВНИ НОРМИ ОД ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ И ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА ЗА КОИ НАЈЧЕСТО СЕ УТВРДЕНИ НЕПРАВИЛНОСТИ ПРИ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

03.10.2017 (Семинар)
ВОВЕД ВО ЕТИЧКО ХАКИРАЊЕ

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

Бизнис-настани

17.02.2017 - 17.02.2017


Тркалезна маса х. „Александар Палас“ Скопје,  Македонија

По повод 95-годишнината од коморското организирање и работење во Република Македонија Стопанската комора на Македонија организира тркалезна маса на тема: ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци -


Стопанската комора на Македонија на 17 февруари 2017 година (петок) ќе  одбележи значаен јубилеј – 95-годишнината од коморското организирање и работење во Република Македонија. По тој повод, продолжувајќи ја традицијата на организирање значајни настани на овој ден, поврзани со реализација на клучните коморски иницијативи, Стопанската комора на Македонија ќе организира тркалезна маса на тема:

ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА
- предности и недостатоци -

10.02.2017
Господин Бранко Роглиќ, сопственик и претседател на Надзорниот одбор на „Орбико“ ДОО, најголемиот дистрибутер во Европа – еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“

09.02.2017
РАЗВОЈ НА ДИГИТАЛНА ТЕНДЕРСКА ПЛАТФОРМА КАКО ОПЕРАТИВНА АЛАТКА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЦЕЛИТЕ НА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ПРЕТПРИЕМАЧИТЕ ОД МАЛИТЕ ЗЕМЈИ

08.02.2017
„ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“ - тема за дискусија на тркалезната маса по повод 95-годишнината од коморското организирање во Македонија

07.02.2017
Господинот Миодраг Костиќ, првиот човек на компанијата „МК Груп“, ќе биде еден од учесниците на тркалезната маса „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА – предности и недостатоци“

06.02.2017
Одбележување значаен јубилеј како што доликува - ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ПРЕТПРИЕМАЧИТЕ ОД МАЛИТЕ ЗЕМЈИ И НИВНАТА ПОЗИЦИЈА ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈA

03.02.2017
Стопанската комора на Македонија ќе одбележи 95 години коморско организирање и работење во Македонија. По тој повод, на 17 февруари 2017 година, Стопанската комора на Македонија ќе организира ТРКАЛЕЗНА МАСА на тема: ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци -

02.02.2017
УЧЕСНИЦИ НА ТРКАЛЕЗНАТА МАСА „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈA - предности и недостатоци“

01.02.2017
Господинот Светозар Јаневски, менаџер од светски размери - учесник на тркалезната маса „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈA - предности и недостатоци“

31.01.2017
СТИПЕ МЕСИЌ – искусен политичар и државник, ќе учествува на тркалезната маса на тема: Позицијата на малите земји во меѓународната економија

30.01.2017
Проф. д-р Кочо Анѓушев, професор и успешен македонски бизнисмен и претприемач, еден од учесниците на тркалезната маса „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈA - предности и недостатоци“

27.01.2017
Господинот Андреј Јовановиќ, првиот човек на компанијата „Моји брендови“, ќе биде еден од учесниците на тркалезната маса „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈA - предности и недостатоци“

26.01.2017
Господинот Матјаж Гантар, претседател на Oдборот на директори на „КД Груп“ ќе го сподели своето богато деловно искуство на тркалезната маса: ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци -

25.01.2017
ЕМИНЕНТНИ ИМИЊА ОД БИЗНИС СФЕРАТА ОД ЗЕМЈАТА И СТРАНСТВО ЌЕ БИДАТ ДЕЛ ОД ТРКАЛЕЗНАТА МАСА ОРГАНИЗИРАНА ОД СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

Господин Санди Чешко, генерален извршен директор на „Студио Модерна“ ДОО, потврди учество на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“

23.01.2017
Господин Бранко Роглиќ, сопственик и претседател на Надзорниот одбор на Орбико ДОО, најголемиот дистрибутер во Европа потврди учество на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“

20.01.2017
Стопанската комора на Македонија со иницијатива за подобрување на економските можности на бизнисите од малите земји: Тркалезна маса по повод 95-годишнината од коморското организирање и работење во Македонија

18.01.2017
Еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“, е Џемал Инаишвили, претседател на Конфедерацијата на азиско-пацифичките трговско-ндустриски комори (CACCI)

17.01.2017
Еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“, е проф. д-р Драган Микеревиќ, продекан за научно-истражувачка работа на Економскиот факултет при Универзитетот во Бања Лука
16.01.2017
Постојан избран суд – Арбитража при Стопанската комора на Македонија – СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ СЕ` ПОВЕЌЕ КОРИСТАТ АРБИТРАЖА, КАКО БРЗ И ЕФИКАСЕН НАЧИН НА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ МЕЃУ ДЕЛОВНИТЕ СУБЈЕКТИ

16.01.2017
Господинот Александар Влаховиќ, претседател на Сојузот на економисти на Србија, главен организатор на Копаоник бизнис форумот, потврди учество на тркалезната маса што ќе се реализира по повод 95-годишнината од коморското организирање во Македонија

13.01.2017
Д-р Владимир Глигоров од Виенскиот институт за меѓународни економски студии е еден од учесниците на тркалезната маса на тема: „Позицијата на малите земји во меѓународната економија - предности и недостатоци“

11.01.2017
Стопанската комора на Македонија, по повод 95-годишнината од коморското организирање во Македонија, ќе организира тркалезна маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ“

10.01.2017
Тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци“ ќе биде првиот клучен чекор до реализација на главните цели на Иницијативата за поврзување на претприемачите од малите земји 

21.12.2016
Тркалезната маса на тема: „ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци“ ќе биде првиот клучен чекор до реализација на главните цели на Иницијативата за поврзување на претприемачите од малите земји

20.12.2016
Како дојде до идејата за организација на тркалезна маса на тема: ПОЗИЦИЈАТА НА МАЛИТЕ ЗЕМЈИ ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЕКОНОМИЈА - предности и недостатоци -


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: М-р Елена Милевска Штрбевска
Тел: ++ 389 2 3244023 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: elenam@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права