23.01.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: ИНТЕГРАЦИЈА НА МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈАТА СО ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ НА КОМПАНИИТЕ

25.01.2019 (Семинар)
МАРКЕТИНГ ТРЕНДОВИ И АЛАТКИ ЗА 2019 ГОДИНА - КАКО ДА БИДЕТЕ ВО ЧЕКОР СО СВЕТСКИОТ НАПРЕДОК?

25.01.2019 (Повик)
LETTER OF INVITATION for all interested students, graduates etc., to obtain Internships in Macedonian SME’s, related to Activity V.3 “Developing specific custom industry projects in selected DSMEs”

29.01.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

29.01.2019 (Семинар)
Задолжителни елементи на договорот за вработување, можност за измена на договорот за вработување во делот на плата, работни задачи, забрана за работа на работодавачот, заштита од мобинг преку инспекциски надзор

30.01.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА И РАЗВОЈ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ –КРЕИРАЊЕ НА ДОДАДЕНА И УПОТРЕБЛИВА ВРЕДНОСТ ЗА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

30.01.2019 (Семинар)
ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ, ВЕШТИНИ И ОРГАНИЗАЦИЈА – ПРЕДУСЛОВ ЗА УСПЕШНА КОМПАНИЈА

31.01.2019 (Семинар)
ТЕЛЕФОНСКА ПРОДАЖБА (TELESALES)

31.01.2019 (Семинар)
Најнови измени на Законот за јавни набавки - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

01.02.2019 (Семинар)
Планирање, анализа, организација и реализација на работењето во писарница, преку управување со списите и актите во согласност со потребите на организацијата

14.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар:DATA MINING КОНЦЕПТИ И ТЕХНИКИ КАКО ОСНОВА НА БИЗНИС АНАЛИЗА

19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

19.02.2019 (Тренинг обука)
Дводневна обука на тема:СТРАТЕГИСКО ПЛАНИРАЊЕ СО ПРИМЕНА НА SWOT МАТРИЦА И КАРТАТА НА ВРАМНОТЕЖЕНИ РЕЗУЛТАТИ (КВР)

21.02.2019 (Семинар)
Најнови измени на Законот за јавни набавки - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Актуелно


16.01.2019
ОФИЦИЈАЛНО ПРОМОВИРАНА МОНОГРАФИЈАТА „60 ГОДИНИ ВИТАМИНКА“
14.01.2019
ЗАПОЧНАА КОНКРЕТНИТЕ АКТИВНОСТИ НА КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ - Практична имплементација на најсилната алка на Берлинскиот процес преку австриска поддршка во три клучни области - дигитализација, образование и бизнис интегритет
14.01.2019
ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ПРЕХРАНБЕНАТА, МЕТАЛНАТА И ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЈАТА И ОГРАНИЧУВАЧКИТЕ ФАКТОРИ ЗА НИВНИОТ РАЗВОЈ
11.01.2019
ГРУПАЦИЈАТА ЗА ПАЗАРИ БАРА УКИНУВАЊЕ ИЛИ ОДЛАГАЊЕ НА ПРИМЕНАТА НА ЗАКОНОТ ЗА ТРГОВИЈА НА ЗЕЛЕНИ ПАЗАРИ ПОРАДИ РИЗИК ЗА ОПСТОЈУВАЊЕ НА ПАЗАРИТЕ
11.01.2019
ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА НА ГРУПАЦИЈАТА ЗА ОРУЖЈЕ И ОПРЕМА СО МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА, РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА
11.01.2019
ОФИЦИЈАЛИЗИРАЊЕ НА СОРАБОТКАТА МЕЃУ КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ И АВСТРИСКАТА ФЕДЕРАЛНА СТОПАНСКА КОМОРА ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА АВСТРИСКАТА ВЛАДА
08.01.2019
НЕЛЕГАЛНА ТРГОВИЈА СО ПРОИЗВОДИ ОД ТУТУН - ИТНО СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНИТЕ
28.12.2018
ПОТРЕБЕН Е ПРИМЕНЛИВ ЗАКОН ЗА АУДИО И АУДИОВИЗУЕЛНИ МЕДИУМСКИ УСЛУГИ
26.12.2018
НОВИ ЧЛЕНОВИ ВО ОРГАНИТЕ НА УПРАВУВАЊЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
25.12.2018
ПРЕЗЕМЕНО: АКО ИЗГРАДИМЕ ИНСТИТУЦИИ, ПЕРСОНАЛНИТЕ РЕШЕНИЈА ЌЕ СТАНАТ НЕВАЖНИ - Работиме и се бориме капиталот постојано да циркулира
25.12.2018
НЕДОСТИГОТ ОД СТРУЧЕН КВАЛИФИКУВАН КАДАР И ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ЛОКАЛНАТА ЕКОНОМИЈА - ТЕМА НА СЕДНИЦАТА НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО КИЧЕВО
24.12.2018
СОРАБОТКА МЕЃУ ЕТАБЛИРАНИТЕ И СТАРТАП КОМПАНИИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ИНОВАЦИИТЕ И ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА
24.12.2018
ЗАГРИЖЕНОСТ КАЈ ЗАСЕГНАТИТЕ КОМПАНИИ ОД ЧЕЛИЧНАТА ИНДУСТРИЈА ВО ОДНОС НА МЕРКИТЕ КОИ ГИ ВОВЕДЕ ЕВРОПСКАТА УНИЈА
24.12.2018
ЕНЕРГЕТСКИОТ БИЛАНС ЗА 2019 ГОДИНА ПРЕД МАКЕДОНСКАТА ЕНЕРГЕТСКА АСОЦИЈАЦИЈА (МЕА)
21.12.2018
ПРЕЗЕМЕНО: Влаховиќ: Кога растот е мал, се троши повеќе за инвестиции, а не обратно
21.12.2018
ЈАСНО РЕГУЛИРАЊЕ НА СИТУАЦИИТЕ НА СУДИР НА ИНТЕРЕСИ И УРЕДУВАЊЕ НА МОЖНОСТИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ НА БИЗНИС-ЗАЕДНИЦАТА ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО РАБОТЕЊЕТО НА РЕГУЛАТОРНИТЕ ТЕЛА - ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ФОРУМСКА ДЕБАТА
20.12.2018
ВО КИЧЕВО ОДРЖАНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „БИОЕНЕРГЕТСКИ СЕЛА“
20.12.2018
ПРЕЗЕМЕНО: Прием на учесниците во проектот „Ден со македонските водечки извршни директори"
1 / 7

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права