05.10.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Конституиран деловниот совет на Коморскиот инвестициски форум за помалку бариери на Западен Балкан
На денешната седница на Управниот одбор на Коморскиот инвестициски форум (КИФ), асоцијација на шесте комори од регионот на Западен Балкан, се формираше Деловниот совет, кој, во име на 400.000 компании од регионот ќе го следи отстранувањето на пречкит...
02.09.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ГЕРМАНИЈА ВЕТИ ПОДДРШКА ЗА ЗАПАДЕН БАЛКАН
За време на своето претседателство со Советот на Европската унија, Германија ќе ја поддржи регионалната економска интеграција и воспоставувањето на посилна рамка за соработка меѓу Западен Балкан и Европската унија. Ова беше заклучокот на видео-конфер...
30.07.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ЧАДЕЖ: КИФ ФОРМИРА ДЕЛОВЕН СОВЕТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗА ОЛЕСНУВАЊЕ НА РАБОТЕЊЕТО
Претседателот на Коморскиот инвестициски форум на Западен Балкан, Марко Чадеж, најави дека заедничката асоцијација која ги соединува сите шест национални комори од земјите од Западен Балкан и претставува над 400.000 претпријатија од регионот, ќе форм...
16.07.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Коморскиот инвестициски форум повикува на поддршка за економиите на Западен Балкан
Коморскиот инвестициски форум на Западен Балкан ги повика Владите од регионот, Европската Унија и сите меѓународни организации вклучени во процесот на воспоставување на функционална регионална економска област (РЕО) да се забрза создавањето на заедни...
18.06.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ИНТЕРАКТИВЕН ПОРТАЛ НА ЕУ ЗА ИНФОРМАЦИИ ПОВРЗАНИ СО ПАТУВАЊЕТО ВО ДРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕУ
Европската унија објави интерактивен портал, на кој се достапни сите информации поврзани со патувањето во државите-членки на ЕУ во процесот на повторно отварање на границите и укинувањето на ограничувањата кои беа воведени како резултат на пандемијат...
20.05.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
КИФ СО ЗАЕДНИЧКИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРОНА КРИЗАТА
м-р Антони Пешев, претседавач на Собранието на Стопанската комора на МакедонијаДодека целокупната македонска јавност е окупирана со прашањето за избори: избори да, избори не, избори сега, избори наесен, прашања кои излегуваат од доменот на нашата реа...
06.04.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 06.04.2020 година
<<  <  1    >  >>