26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

04.04.2018 (Форум)
МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-04.04.2018

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

09.11.2017 - 10.11.2017


Конференција Скопски Саем,  Македонија

Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем


 9-10 ноември 2017 година во Скопје
 со почеток во 14.00 часот, Скопски Саем


Enterprise Europe Network Македонија ja најавува „SME Vision 2020“, дводневна конференција која таргетира широк спектар на компании, универзитети и истражувачи од Европа со цел да се олесни формирањето на меѓународни партнерства за идните повици на Хоризонт 2020 и СМЕ Инструмент. Конференцијата ќе понуди подобро разбирање на програмите Хоризонт 2020 и СМЕ Инструмент, презентација на услугите на Enterprise Europe Network кон компаниите како и насоки за подготвување на успешен проект.

Во рамки на конференцијата учесниците ќе имаат можност да ги претстават своите проектни идеи и да се обидат да формираат партнерство за европските програми за финансирање. Сите регистрирани и одобрени учесници ќе имаат можност да закажат билатерални состаноци во времетраење од 20 минути по состанок.

Зошто да учествувате?
• Воспоставете рамка за успех на Хоризонт 2020 и СМЕ Инструмент
• Презентирајте, дискутирајте и развијте нови проектни идеи
• Иницирајте нови меѓународни партнерства
• Добијте релевантен фидбек и поддршка од експерти и претставници од Европска Комисија

Целни групи
Компании, универзитети, истражувачки организации, патент центри, стопански комори, кластери и др.

Главни теми

Во рамки на дводневната конференција ќе бидат покриени неколку теми, од тоа како да подготвите успешна апликација до тоа што Европската Комисија би сакала да финансира. На настанот ќе може да се слушнат и успешни приказни од регионални фирми кои веќе добиле финансиски средства за реализација на нивните проекти.

Сите детали во врска со конференцијата се достапни на http://smevision.talkb2b.net/.

Сите заинтересирани може да се регистрираат на http://smevision.talkb2b.net/members/register најдоцна до 28 октомври 2017 година и бесплатно да учествуваат на конференцијата.

Контакт лице:

MSc Aleksandar Filiposki - Project Manager
YES Foundation (P.O. Box 776, 1001 Skopje)
T:  +389 (0) 2 3108 891
M: +389 (0) 72 313 080
aleksandar.filiposki@yes.org.mk
www.yes.org.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Ирена Мојсовска
Тел: ++ 389 2 3244009 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: irena@mchamber.mk 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права