ИНТЕРНО ВМРЕЖУВАЊЕ 06.07.2020
👁 Прочитано: 1016.09.2020,
НОВИНИ И МОЖНОСТИ ЗА ИСКОРИСТУВАЊЕ НА БЕНЕФИТИТЕ ОД МЕДИЈАЦИЈАТА: Е-РЕГИСТАР ЗА ПОДОБРА ЕВИДЕНЦИЈА НА ПРЕДМЕТИТЕ И ПРОМОЦИЈА НА Е-МЕДИЈАЦИЈАТА
Како новина во овој дел на полето на развивање и афирмација на медијацијата е дека пред 1 месец, Министерството за правда на РС Македонија, изработи софтвер со кој медијаторите се регистрираат и користат електронски регистар за евидентирање на предме...
11.09.2020,
Прочитајте го интервјуто на претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески за ФАКТОР
Претседателот Азески во интервјуто говори за предизвиците со кои се соочуваат компаниите членки на Комората, без разлика дали станува збор за домашни или странски компании, за мали или големи, за извозници или увозници, и тоа во услови на работење на...
10.09.2020,
ПРИКЛУЧЕТЕ НИ СЕ КОН ЗАЕДНИЧКИТЕ АКТИВНОСТИ НА КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ ПРЕТПРИЕМАЧИ ПРИ СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА!
Стопанската комора на Македонија следејќи ги трендовите во европските земји од една, но и потребите и барањата на нашите компании од друга страна, креираше алатка со која  им помагa на бизнисите за нивен постојан раст. Тоа е возможно благодарение на ...
16.07.2020,
ГОЛЕМИ И МАЛИ МРЕЖИ....
Првите зборови за редизајнираната веб-страница на Стопанската комора на Македонија ги пишувам од Охрид, па ние Охриѓаните прво што слушаме околу нас се прикаските за рибарските мрежи. Најмалата од нив се вика „клуч“ и служи претежно за крадење на риб...
20.05.2020,
ВО УСЛОВИ НА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА РЕДОВНА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Членовите на Собранието дискутираа за актуелната состојба, стратешките правци на Комората, а се изгласа и новиот состав на Управниот одбор Собранието на Стопанската комора на Македонија одржа седница со примена на мерките за превенција за заштита од ...
19.02.2020,
ИНВЕСТИЦИИ ВО КАДАР, ОПРЕМА И МЕНАЏМЕНТ ЗА РАСТ НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА
 Панел-дискусија во Стопанската комора на Македонија за различни пристапи за успешно привлекување инвестиции, промоција на извозот и економска интеграција Тргнувајќи од определбата на Стопанската комора на Македонија дека извозот е клучот за остварув...
19.02.2020,
ДЕВЕДЕСЕТ И ОСУМ ГОДИНИ СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА - ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА
Во присуство на голем број стопанственици, претставници на државните институции и на дипломатскиот кор, Стопанската комора на Македонија ја одбележа деведесет и осум годишнината од работењето и децениските заложби за унапредување на деловниот амбиент...
14.05.2019,
РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА
На 14 мај 2019 година во хотелот Хилтон, Скопје, се одржа “Првата регионална конференција за факторинг како алтернативен начин на финансирање“ во организација на Проектот на УСАИД за Факторинг, имплементиран од Фактор Труст, а во соработка со Стопанс...
19.03.2019,
ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ ОДРЖАН Е ДВОДНЕВЕН ФОРУМ НА ТЕМА: „ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА КОМПАНИИТЕ ЗА ИЗНАОЃАЊЕ КВАЛИТЕТНА РАБОТНА СИЛА ВО МОДЕРНОТО ВРЕМЕ“
Во насока на подобрување и полесно имплементирање на законите во Република Северна Македонија преку ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“, на 19.3.2019 година (во Тетово), се организираше Форум на тема: „Предизвиците на компани...
07.03.2019,
ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА „САРАЕВО БИЗНИС ФОРУМОТ“ - ИНВЕСТИЦИСКИ И ТРГОВСКИ МОЖНОСТИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ
Пред компаниите-членки на Стопанската комора на Македонија, на 7.3.2019 година, беше одржана презентација на „Сараево бизнис форумот“, еден од најголемите инвестициски настани во регионот, кој ќе се одржи од 17-19.4.2019 година. Д-р Татјана Штерјова,...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015