27.03.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
МАКЕДОНЦИ ИЗРАБОТУВААТ ВИЗИРИ ЗА ЗАШТИТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ
Рубриката „Успешни приказни“ беше иницирана во насока на промоција на успешните потфати на поединци, компании или организации. Во услови на прогласена вонредна ситуација, опколени со вести кои дополнително не загрижуваат и обесхрабруваат, бевме сведо...
24.03.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
ЕСТОНИЈА БЕСПЛАТНО ГИ НУДИ СОПСТВЕНИТЕ ДИГИТАЛНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПОДДРШКА НА ДРУГИ ЗЕМЈИ
Естонија најави дека има волја да ги сподели своите алатки за дигитално образование за да ги поддржи образовните системи на другите земји за време на кризата со коронавирусот.Иницијативата е поддржана од „Стартап Естонија“ и соорганизирана со естонск...
11.03.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
Народната банка отвори „Порта за иновации“ – платформа за комуникација со финтек-секторот
Портата за иновации претставува комуникациски канал / платформа за комуникација помеѓу иновативната бизнис-заедница (финтек-секторот), Народната банка и други релевантни институции, поради развивање доверба и дијалог помеѓу сите вклучени страни.Основ...
11.02.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
КВАЛИТЕТНО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ – ГЕНЕРАТОР НА ИНОВАЦИИ И ЕКОНОМСКИ РАСТ И РАЗВОЈ
Швајцарија, земјата синоним за неутралност, квалитетно чоколадо, првокласни часовници, банкарски центар на Европа, земја која веќе 9 години по ред е прворангирана во областа на иновациите. На што се должи успехот на оваа мала алпска земја? Ø Квалитет...
27.01.2020, УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ
КОЈА ГРАНКА ЌЕ ОТВОРИ 133.000 РАБОТНИ МЕСТА ДО 2025?
Ексклузивни репортажи за Фактор од Давос (Аријана Коскарова спикер на Технолошкиот парк во рамките на Светскиот Економски Форум) Во рамките на Економскиот Форум во Давос се одржува и Технолошкиот парк, во кој оваа година во фокусот се две насоки - ве...