24.02.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Шпаркасе Банка Македонија и ЕБОР ја продолжуваат успешната соработка за кредитите за енергетска ефикасностДенес, во рамките на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во Лондон, Шпаркасе Банка Македонија и Европската банка за обнова и развој потпишаа два договора во вкупен износ од 5 милиони евра, за
Денес, во рамките на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во Лондон, Шпаркасе Банка Македонија и Европската банка за обнова и развој потпишаа два договора во вкупен износ од 5 милиони евра, за продолжување на соработката во финансирањето на станбен...
24.02.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Виталиа се приклучува во борбата со климатските промени
Виталиа во 2020 година се вклучува во борбата со климатските промени, иницијатива што ја покренаа Обединетите Нации и во која на различни начини се приклучија многу компании од светот. Почнавме со транзиција кон биоразградлива амбалажа, замена на пла...
22.02.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Мауровски назначен за нов генерален директор на „Бетон“
Горан Мауровски (34) е назначен за нов генерален директор на ДГ „Бетон“ АД Скопје, каде што досега беше директор на секторот за контрола и известувања.Мауровски е основач и сопственик на три компании, едната во областа на градежништвото, другата е во...
20.02.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ЕБОР и ЕУ со поддршка на „Макпрогрес“ за натпреварување на меѓународно ниво
Преземено од - https://www.ebrd.com/news/2020/ebrd-and-eu-help-makprogres-compete-internationally.html„Макпрогрес“ е една од главните кондиторски компании во Северна Македонија којашто нуди широк асортиман на слатки, грицки, зрнеста и здрава храна. Г...
14.02.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Свечено закроени лозјата на ВВ „Тиквеш“
Лепово, 14.02.2020 - ВВ „Тиквеш“ и годинава, на винскиот локалитет „Лепово“, ја продолжи традицијата на симболичното закројување на лозјата во чест на Св. Трифун, заштитникот на лозарите и винарите. Свечениот чин на закројување го извршија претседат...