28.11.2017 (Семинар)
ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ (АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ) И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИОТ ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

29.11.2017 (Настан)
Симпозиум на тема:„Нови хоризонти во економската соработка меѓу Македонија и Турција„ - 29.11.2017

30.11.2017 (Бизнис средби)
БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ МЕЃУ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ И ДОМАШНИТЕ КОМПАНИИ КОИ ИМААТ ПОТЕНЦИЈАЛ ДА СТАНАТ НИВНИ ДОБАВУВАЧИ

30.11.2017 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ГРАДЕЊЕ И НАЈБИТНИТЕ НОРМАТИВНИ И ПРАКТИЧНИ ПРАШАЊА И ПРОБЛЕМИ ПОВРЗАНИ СО ГРАДБАТА - ПРЕДМЕТ НА ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ

04.12.2017 (Семинар)
НАЧИНОТ ЗА ВРШЕЊЕ ПОПИС НА СРЕДСТВАТА И ОБВРСКИТЕ И УСОГЛАСУВАЊЕ НА СМЕТКОВОДСТВЕНАТА СО ФАКТИЧКАТА СОСТОЈБА УТВРДЕНА СО ПОПИСОТ

05.12.2017 (Семинар)
ИТ-КАТАСТРОФИ (DRP) И ФОРЕНЗИЧКА ИСТРАГА

11.12.2017 (Семинар)
ЕФИКАСНО РЕШАВАЊЕ НА КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ ВО ОДНОС НА ПОПЛАКИ/НЕЗАДОВОЛСТВО ОД КЛИЕНТИ И СООДВЕТНА ЗАКОНСКА РЕГУЛАТИВА

12.12.2017 (Семинар)
ВОВЕД ВО ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИКА - Типови на транспорт и документи, царински регулативи, улоги во инернационалната логистика, стратегии и пресметки, паритети, складишнина и дистрибуција -

12.12.2017 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

14.12.2017 (Семинар)
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ТРЕНИНГ ЗА НАПРЕДЕН EXCEL – POWER QUERY

14.12.2017 (Конференција)
XVIII Меѓународен симпозиум на тема: УЛОГАТА НА СМЕТКОВОДСТВОТО И РЕВИЗИЈАТА ВО УНАПРЕДУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ЕКОНОМИЈА

18.12.2017 (Семинар)
ПРОФЕСИОНАЛЕН РИЗИК И ПРИНЦИПИ НА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА КАЈ РАБОТНИЦИ ИЗЛОЖЕНИ НА АЗБЕСТ

20.12.2017 (Семинар)
РАЗРАБОТКА НА ДОГОВОРИТЕ НА АВТОНОМНАТА ТРГОВСКА ПРАКСА СО ОСВРТ НА ПРОБЛЕМИТЕ КОИ СЕ ЈАВУВААТ ВО СИТЕ ФАЗИ ОД НИВНОТО ПОСТОЕЊЕ

21.12.2017 (Семинар)
Откажување на договорот за вработување со отказ од страна на работникот и од страна на работодавачот - дозволеност и забрана на отказ

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Актуелно


24.11.2017
Одржана седница на Регионалната комора со седиште во Штип – ПРЕКУ ЈАВНО-ПРАВАТЕН ДИЈАЛОГ ДО ПОГОЛЕМИ ИНВЕСТИЦИИ ВО РЕГИОНОТ НА ШТИП
24.11.2017
ПРЕЗЕНТИРАН ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА АКТИВНИ МЕРКИ И ПРОГРАМИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ - „ШАНСА ЗА СИТЕ“ ВО КИЧЕВО
24.11.2017
КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ-ПРЕТПРИЕМАЧИ продолжува со редовните активности, одржано предавање на тема: „БИХЕВИОРАЛНА ЕКОНОМИЈА“
23.11.2017
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КОМПАНИЈАТА „ПАКОМАК“ - Имплементација на Законот за управување со пакување и отпад од пакување и обврските на општините и на компаниите
23.11.2017
„О2 ПРЕДИЗВИК“ НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ ПРЕТСТАВЕН ВО БИТОЛА
23.11.2017
ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САЕМ НА КАРИЕРА 2“ ВО БИТОЛА
23.11.2017
ИНФО СРЕДБА ВО ВЕЛЕС „ШАНСА ЗА СИТЕ“ - ПРЕЗЕНТИРАН ОПЕРАТИВНИОТ ПЛАН ЗА АКТИВНИ МЕРКИ И ПРОГРАМИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
22.11.2017
ОДРЖАНА СЕДНИЦА НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА И КОНФЕКЦИЈАТА
21.11.2017
Групација на обновливи извори на енергија - ПРАВИЛА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА НА ДИСТРИБУИРАНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА
21.11.2017
ВО ШТИП ОДРЖАНА ИНФО-СЕСИЈА ЗА ЈАВНИОТ ПОВИК ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ
20.11.2017
РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО БИТОЛА - ОДРЖАНА СЕДМАТА СЕДНИЦА НА УПРАВНИОТ ОДБОР
20.11.2017
ВЛИЈАНИЕТО НА СМЕТКОВОДСТВОТО И РЕВИЗИЈАТА ВРЗ ЕКОНОМСКИОТ РАСТ И РАЗВОЈ НА ЕДНА ДРЖАВА ВО УСЛОВИ НА ГЛОБАЛИЗАЦИЈА И ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА
20.11.2017
ПРЕДЛОЗИТЕ НА БИЗНИС-ЗАЕДНИЦАТА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ И ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТОТ ВО ДЕЛОТ НА (НЕ)ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО УЧЕСТВО НА АДВОКАТИ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ И ПОСТАПКИТЕ ПРЕД НОТАР
17.11.2017
Регионална комора со седиште во Кичево - ОДРЖАНА СЕДНИЦА НА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСКО-СОЦИЈАЛЕН СОВЕТ НА ОПШТИНА КИЧЕВО
17.11.2017
ЗА ПОТРЕБАТА ОД РЕВИДИРАЊЕ НА СИСТЕМОТ НА ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР И ПРЕКРШОЧНОПРАВНА ОДГОВОРНОСТ - КАКО МОЖЕ ДА СЕ ПРИДОНЕСЕ ЗА СОЗДАВАЊЕ ПОПОВОЛНО ДЕЛОВНО ОПКРУЖУВАЊЕ?
17.11.2017
ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ВО СЕКРЕТАРИЈАТОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ШЕСТ (ЗБ6) КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ
16.11.2017
АРГУМЕНТИРАНИ ПРЕДЛОЗИ, МИСЛЕЊА И ЗАБЕЛЕШКИ ЗА НОВИОТ ТЕКСТ НА ПРЕДЛОГОТ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА АУДИО И АУДИОВИЗУЕЛНИ МЕДИУМСКИ УСЛУГИ
16.11.2017
ДЕЛЕГАЦИЈА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 165-ТА ГОДИШНИНА ОД РАБОТЕЊЕТО НА ХРВАТСКАТА СТОПАНСКА КОМОРА – ЧЕСТИТКИ ЗА ГОЛЕМИОТ ЈУБИЛЕЈ
1 / 6

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права